Acasă Actualitate Corlățean a mers pe urmele șefului său, în fieful lui Putin

Corlățean a mers pe urmele șefului său, în fieful lui Putin

DISTRIBUIȚI

Plasat de Mircea Geoană pe lista scurtă de posibili succesori, în eventualitatea improbabilă că urmașul lui „Iliescu-KGB“ la șefia PSD își va da vreodată demisia, Titus Corlățean, care este și președinte al Comisiei pentru politică Externă a Senatului, a mers pe urmele șefului său, direct în fieful lui Putin, la Sankt Petersburg. Orașul rusesc care l-a transformat și consacrat pe Vladimir Putin din agent KGB în politician liberal a fost locul ales pentru o conferință de week-end, cu tema „Federația Rusă și Parteneriatul Estic: provocare sau o nouă platformă de cooperare?“.

Stele roșii în Senat

La aprobarea memorandumului intern propus de Corlățean în Biroul Permanent al Senatului, din data de 8 decembrie, discuțiile au fost destul de sarcastice. Liderul PSD a ținut să declare în plenul ședinței: „Acum, eu am un comentariu, fiind vorba de o vizită, din păcate, oficială și, din păcate, nu la Moscova, ci la Sankt Petersburg, eu cred că, cu un mic efort, putem descoperi iarăși o modalitate în care «unii își vånd țara rușilor» și la modul foarte serios, eu rog ca doamnele din departamentul care gestionează relațiile externe și care și-au consolidat un parteneriat foarte constructiv cu presa liberă și independentă în ultimele săptămåni neapărat să trimită aceste documente, după reuniunea Biroului permanent, din nou, la presă, așa cum au procedat și în urmă cu două săptămåni“. Se pare că Titus Corlățean a fost extrem de deranjat de faptul că ziarul „Curentul“ a publicat, în exclusivitate, detalii despre cea de a treia vizită la Moscova a șefului PSD și președinte al Senatului, Mircea Geoană, invitat în plină campanie electorală prezidențială de omologul său rus prin intermediul ambasadorului rus la București, Aleksandr Ciurilin. Reproșurile senatorului nu corespund sistemului democratic, care presupune transparență totală în relațiile dintre aleși și opinia publică. Vizitele neprincipiale perfectate pe ascuns, într-o calitate oficială, arată că „prostănacul“ lui Iliescu și Vîntu ar fi avut ceva de ascuns. În plus, sursele ziarului nu au operat în interesul public din interiorul Senatului, ci chiar din sånul PSD, unde se mai află încă persoane care doresc să scape de tutela rusească. De altfel, remarca PSD-istului nu a rămas fără o replică PDL-istă: „Domnule Corlățean, poate îl duceți și pe domnul Geoană în vizită oficială la Moscova sau, mă rog, în Rusia, ca totuși să intre în legalitate pånă la urmă“, i-a transmis un senator în ședința lăsată cu scåntei și stele roșii.

Băsescu, acuzat de ruși că vrea unirea cu Basarabia

Contactat de „Curentul“, președintele Comisiei pentru Politică Externă a susținut că nu a avut nicio întrevedere neoficială – de tipul celor avute de șeful său – și că, dimpotrivă, la reuniunea internațională a fost obligat să contracareze o adevărată ofensivă rusească venită din partea lui Modest Kolerov, analist radical rus și fost șef al unui departament al statelor vecinătății CSI la Kremlin, pe timpul lui Vladimir Putin. Potrivit lui Corlățean, Kolerov l-a acuzat pe președintele Băsescu că pregătește unirea Romåniei cu Republica Moldova și alte teritorii ale CSI și nu a uitat să amintească în contrapondere problema „autonomiei Transilvaniei“, creată, după cum se știe, de strategii fostului KGB încă de pe vremea lui Stalin. Surse diplomatice din Ambasada Romåniei la Moscova ne-au informat că, la fel ca în cazul vizitelor lui Geoană, nici delegația post-mergătorului său, Corlățean, nu a fost anunțată oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.