Acasă Actualitate Cornel Nistorescu riscă trei ani de închisoare

Cornel Nistorescu riscă trei ani de închisoare

DISTRIBUIȚI

Două persoane au fost grav rănite, sâmbătă seara, după ce BMW-ul jurnalistului Cornel Nistorescu a intrat în coeziune cu motocicleta pe care se aflau victimele, pe bulevardul Lascăr Catargiu din Capitală. Vinovat de accident este chiar ziaristul care a întors mașina printr-un loc nepermis, fără a se asigura. Din acest motiv, Nistorescu este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă și riscă o pedeapsă cu închisoare de trei ani de zile în cazul în care va fi găsit vinovat. Deocamdată, ziaristul are permisul suspendat, însă este liber să circule cu mașina în baza dovezii pe care au emis-o agenții de circulație. Cei doi tineri răniți grav în urma accidentului se află internați la Spitalul de Urgență.

Jurnalistul Cornel Nistorescu este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă, după ce, sâmbătă seara, a provocat un accident în centrul Capitalei, în urma căruia două persoane aflate pe o motocicletă au fost rănite grav.
Accidentul s-a petrecut, potrivit polițiștilor de la Brigada Rutieră a Capitalei, în jurul orei 21.00, când ziaristul conducea un automobil BMW pe Bulevardul Lascăr Catargiu din sectorul 1, dinspre Victoriei spre Piața Romană. La intersecția arterei cu strada Gheorghe Manu, Nistorescu a întors mașina pe trecerea de pietoni, a trecut peste scuarul ce desparte sensurile de mers și a lovit o motocicletă Honda, condusă de Tiberiu Florescu, de 34 de ani, pe motocicletă aflându-se și o tânără de 24 de ani. În urma accidentului, cei doi participanți la trafic au ajuns la Spitalul Floreasca. Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Bogdan Oprița, starea celor două victime este stabilă. Astfel, bărbatul se află internat la secția de Ortopedie, iar fata a fost operată și se află internată la terapie intensivă, deoarece a suferit o ruptură în zona abdominală.

După gratii?

Jurnalistul Cornel Nistorescu riscă, potrivit legii, până la 3 ani de închisoare, dacă una dintre victimele accidetului provocat de el sâmbătă în Capitală are nevoie de mai mult de 60 de zile de îngrijiri medicale, spun polițiștii. Oamenii legii au explicat că sancțiunea pe care ar putea să o primească Nistorescu depinde de gravitatea rănilor suferite de victime și de numărul zilelor de îngrijire de care acestea au nevoie până la refacere. În cazul în care una dintre victime are nevoie de mai mult de 60 de zile de îngrijire, ziaristul riscă o pedeapsă cuprinsă între 6 luni și 3 ani de detenție. În cazul în care victimele au nevoie de până la 60 de zile de îngrijiri medicale, pedeapsa este de la 3 luni la 2 ani. Totuși, în acest ultim caz, urmărirea penală este declanșată la plângerea prealabilă a victimelor. Astfel, tot în acest caz, spun polițiștii, legea oferă posibilitatea ca părțile să se împace și să nu mai ajungă în instanță. Ziaristul Cornel Nistorescu poate să conducă în continuare, în baza unei dovezi emise de agenții de circulație, care i-au ridicat, sâmbătă seară, carnetul de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.