Acasă Actualitate Cote istorice pe Prut, în zona Galați

Cote istorice pe Prut, în zona Galați

DISTRIBUIȚI

Râul Prut a atins, ieri, la stația hidrometrică Oancea, din județul Galați, nivelul de 635 de centimetri, cu 35 de centimetri peste cota de pericol.
Parametrii înregistrați ieri i-au depășit pe cei înregistrați in iunie 2006, când cota maximă a fost de 622 de centimetri.
Aproximativ 40 de hectare de lucernă și 45 de hectare de porumb au fost inundate la sud de localitatea Rogojeni.
Totodată, în nord-vestul localității Vădeni, apa provenind din amenajarea piscicolă Mata-Rădeanu a inundat două hectare de porumb, cultivat în albia majoră.
Circulația pe DN 26 nu a fost afectată. Sunt infiltrații în digul de protecție a șoselei, dar sunt ținute sub control, digul fiind monitorizat în permanență și consolidat cu pământ.
Pe această porțiune s-a impus restricția de viteză la 30 de kilometri pe oră, pentru ca vibrațiile să nu afecteze digul de saci, folie și pământ, care se întinde pe circa 800 de metri și are o înălțime de peste un metru.
Autoritățile au precizat că inundațiile produse până la această dată sunt în albia majoră a Prutului. Nu sunt puse în pericol zonele locuite și nu se impune evacuarea locuințelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.