Home Actualitate Craiul Realitatea, Cătălin Popa, în vizorul crăișorului petrolului, Dinu Patriciu

Craiul Realitatea, Cătălin Popa, în vizorul crăișorului petrolului, Dinu Patriciu

DISTRIBUIŢI

O frumoasă poveste de amor transfrontalier – între Trusturi ale unor moguli învecinați ideologic a devenit prilej de scandal public datorită unui alt mogul, care s-a hotărât brusc să pună reflectorul asupra preacurviei. În edițiile recente ale Click-ului, publicație controlată de Dinu Patriciu, la rândul său ziarist la Adevărul, Alina Petrescu (ex-Antena 3, viitoare știristă la Antena 1)  și Cătălin Popa (încă la Realitatea TV) sunt luați la ochi și tocați mărunt pe motiv că și-o trag ca iepurii, preum în Californication.

Motănelul Cătălin a împărțit însă, până la Alina motanului Felix, din lăpticul său, cu mai toate pisicuțele Trustului Realitatea scărmănând blănițe fără deosebire.
Cuprins de cuvioasă indignare, patronul și ziaristul Dinu Patriciu tună și fulgeră, plin slova pudibonzilor săi condeierilor săi din Click, înfierându-l pe Cătălin Popa care, circumstanță agravantă, pare-se, le-ar fi căpăcit și pe Melania Medeleanu și Diana Enache, colegele sale.
Cu ce-o fi mai breaz Dinu Patriciu, n-am înțeles, doar nici el nu o fi fost vreo ușă de biserică, ba dimpotrivă, iar acum se află la a treia nevastă. Care, după cum s-a zvonit în mediile de presă,  și ea ar putea să îl lase și să fugă în lume cu celebra “reporterița idioată” zisă și ”3 în p..la mea”, respectiv Alexandra Avram, sursă a aceluiași Click.
Cătălin Popa, “Iubitul Alinei Petrescu, crai în Realitatea TV”, după cum îl prezintă Click-ul patrician “și-a sacrificat familia, cu succesoarea lui Lucian Mândruță, la pupitrul Observatorului”. Alina a făcut tot posibilul să îl despartă pe Cătălin de soție, scrie Click.
Alina Petrescu, noua prezentatoare, a fost transferată de la Antena 3 la Antena 1 pentru a prelua poziția cuplului Mândruță – Stoicescu, după ce “Lucian Mândruță a rămas fără postul de știrist la Antena 1 din cauza infidelității, fiind prins, în luna decembrie în timp ce se săruta cu amanta pe un câmp din Mogoșoaia”, după cum dezvăluie bine informatul Click. Mândruță, cel care ne sufoca cu dragostea sa îmbăloșată față de grețosul bolșevic Silviu Brucan a folosit platforma televiziunii urmașului lui Brucan, Dan Voiculescu, într-un gest fără precendent în istoria mass-media pentru a-și cere scuze, în direct, plângăcios, de la nevastă. A zburat de pe post dar se pare că scaunul de știrist principal la Antena 1 frige rău fiind în continuare îmbibat de endorfine.
Alina Petrescu, fostă știristă de la Antena 3, are un trecut controversat și un prezent și mai și, – spune Click – care a aflat că numai ea a reușit performanța să îl despartă pe Cătălin Popa de soție, în timp ce alte femei, mai delabrate, au fost nevoite să se mulțumească doar cu statutul de amante. Într-un articol cu titlu sugestiv “Totul despre viața amoroasă a Alinei Petrescu, noua prezentatoare a Observatorului” ziariștii lui Patriciu prezintă imagini ale telenovelei dintre Alina Petrescu și șeful de la Realitatea TV, Cătălin Popa, care s-ar fi mutat împreună într-un superb apartament din complexul rezidențial Ambiance, situat pe șoseaua Sisești.
Au fost trași în poză giugiulindu-se în ambianță iar soția lui Cătălin Popa a fost abordată de reporterii de la Click care a confirmat că Alina Petrescu a fost cea care i-a „spart” casa.

Dragostea înfrânge concurența

Curios este că ziariștii de la Click pretind că au aflat tot pe surse (oare tot de genul Alexandrei Avram?) despre povestea de amor dintre cei doi guguștiuci, deși încă din septembrie anul trecut Curentul descria pe larg tărășenia. Articolul se intitula “Dragostea înfrânge concurența”  și avea în vedere în principal aspectul comercial-economic al relației acestora. Scriam atunci că n-am fi luat în seamă în mod special o banală poveste de amor dacă gingășia tipică poveștilor diafane de dragoste nu ar fi interferat cu contextul sălbaticei lupte politice reflectate de media în fel și chip, după cum dictează interesele patronale.
Cei doi porumbei se află în balcoane TV diferite, unul dintre amorezi, Cătălin Popa, prestând la Realitatea TV, iar colombina, Alina Petrescu, executând sarcini televizuale de partid la una din Antenele lui Voiculescu. Am observat, scriam noi, că de câte ori este de serviciu Cătălin Popa, titlurile știrilor de la Realitatea se suprapunea până la identitate cu titlurile știrilor de la Antena 3 a colombinei sale. Multă lume a crezut, probabil, zapând de la un canal la altul, că știrile sunt produse de aceeași persoană, deoarece, altfel, nu părea explicabilă coincidența conținutului. Mai mult, alții au crezut că la mijloc sunt mai știu eu ce aranjamente tenebroase între mogulii ce ar acționa de conivență din perimetrul de tragere al PSD. Explicația însă era mult mai simplă și mai omenească: dragostea. Focul divin al dragostei nu ține seama de interesele mercantile patronale.
Misterul coincidențelor titlurilor la cele două televiziuni, se datora cel mai probabil faptului că mini-mahărul de la Realitatea TV, Cătălin Popa, o ajuta pe Alina, transferându-i acesteia subiectele de la postul său, dispus să-și riște chiar și slujba, și servind indirect concurența, care nu a avut decât de câștigat, inclusiv financiar. Nu este acceptabilă supoziția că Vîntu ar fi fost de acord ca angajații săi să verse subiecte către concurență, mai ales că Antenele lui Voiculescu au mers pe profit, comparativ cu Vîntu, care, aflat deja în pragul falimentului, este pe cale să-i vândă postul lui Patriciu. Faliment datorat poate și unui Cătălin Popa (zis “aberantul” pe catacombele Realității, ca urmare a unor ciudate ordine de cenzură tipice unei epoci revolute).
Revolut sau nu Cătălin Popa, deși mascul feroce, tare în brand, are zilele numărate. Este evident că Patriciu nu are de gând să tolereze în continuare, o situație specifică mai degrabă unor episoade din Californication – în perspectiva preluării Trustului Realitatea – și semnalul pe care îl dă în ultimele ediții ale Click-ului dovedește că lui Popa, crai dezabuzat, i se arată Sabia lui Damocles (sau bisturiul emasculării…brr).
Remediul pentru Cătălin Popa, într-o asemenea situație, ar fi greu de găsit, iar soluții alternative ce vin din vechime ar putea fi dureroase. Înțelepciunea asiatică kazahă, la care se tot adapă Dinu Patriciu în ultima perioadă, oferă niște variante, care ar putea fi probabil anvizajate de viitorul patron. Spre-o pildă, pentru un motănel deja vizat de bisturiul patrician ar fi utilă reflecția pe marginea înțelepciunii unui vechi proverb asiatic ce sună astfel: “Este dificil să vezi un motan negru într-o încăpere întunecoasă. Mai ales dacă motanul nu se află în cameră”, – și mai ales dacă motanul este și castrat pe deasupra, am adăuga noi, în specific kazahstanez.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.