Acasă Actualitate Cristi Borcea l-a denunțat pe Radu Mazăre din închisoare. Primarul Constanței dă...

Cristi Borcea l-a denunțat pe Radu Mazăre din închisoare. Primarul Constanței dă vina pe securiști

DISTRIBUIȚI

Cristian Borcea l-a turnat pe primarul Radu Mazăre de după gratii!   Potrivit jurnaliștilor de la "Ziua de Constanța", procurorii anticorupție au intrat în posesia unui autodenunț al lui Cristi Borcea, în care detalia modul în care a devenit proprietarul a peste 153 de hectare de teren pe faleza Constanței sau în Mamaia. Se pare că decizia de împroprietărire ar fi fost dată în 2004, în mandatul lui Radu Mazăre la Primăria Constanța.

Astfel procurorii anticorupție ar fi intrat în posesia unui document important care explică multe lucruri în acest sens. Prin urmare, și perchezițiile care au avut loc în urmă cu doar câteva zile ar explica, oarecum, faptul că procurorii DNA au mers țintă în Constanța, la sediul firmelor care gestionează contabilitatea a cinci companii cipriote în care ar fi implicat primarul constănțean.

Printre cei anchetați s-au aflat și actualul arhitect-șef al Constanței, al cărei ultim loc de muncă a fost firma "Kalinia", condusă acum de fostul arhitect-șef al Constanței, Ionuț Toma.

Potrivit jurnaliștilor de la "Ziua de Constanța", firma Kalinia a avut, de-a lungul anilor, nenumărate contracte cu instituții publice – de la Primăria Constanța, la spitale sau chiar și autorități centrale.

Cristian Borcea e vecin cu Radu ?ê?£tefan Mazăre, Alexandru Mazăre și mama celor doi, pe unul dintre terenurile din Mamaia, pe malul lacului Siutghiol. În plus, un al treilea fiu, Mihai Mazăre, ar fi asociat în mai multe firme de turism, agrement agricultură și imobiliare.

Conform jurnaliștilor constănțeni, momentul în care procurorii au intrat în posesia autodenunțului e, cel mai probabil, ziua de 19 aprilie. Mai exact, a doua zi după ce Borcea a fost transferat de la Penitenciarul Slobozia, acolo unde era încarcerat alături de frații Ioan și Victor Becali, la Spitalul Penitenciar Poarta-Albă.

În plus, se pare că momentul în care totul va deveni public, autodenunțul lui Cristian Borcea ar putea răsturna întregul dosar, blocat timp de 6 ani pe masa mai multor judecători de la Curtea de Apel București. Borcea ar putea astfel să obțină o reducere a pedepsei.
Cristian Borcea se află în prezent la Penitenciarul Poarta Albă, executând o pedeapsă de 6 ani și 4 luni de închisoare primită în Dosarul Transferurilor.
Mazăre: Cristian Borcea nu avea ce să toarne
Radu Mazăre a declarat, vineri, că omul de afaceri Cristian Borcea nu avea ce să "toarne" la DNA în dosarul retrocedărilor de pe litoral, relatează Agerpres.

"Păi nu avea ce să toarne, pentru că domnul Borcea nu s-a ocupat niciodată, el n-a semnat nimic, el a cumpărat, a dat mai departe procură altora ca să semneze, n-am vorbit cu el, deci nu avea ce să toarne. (…) Eu știu ce spun ei, ei ăștia ce sunt structura securistă care încă i-a rămas loială lui Băsescu și care are tentacule începând din presă, până la procuratură. (…)Zilnic apar, de parcă eu aș candida la Președinție", a spus primarul Constanței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.