Acasă Actualitate Cristina Țopescu se oferă să o educe gratuit pe Dăncilă pentru a...

Cristina Țopescu se oferă să o educe gratuit pe Dăncilă pentru a nu ne mai face de râs în Europa

DISTRIBUIȚI

Jurnalista Cristina Ţopescu i-a făcut premierului României, Viorica Dăncilă, o ofertă după gafele din discursurile susţinute la Bruxelles.
După ce Viorica Dăncilă a inventat şi un cuvânt care nu există în limba română – „negaţionalism“ – şi a vorbit despre „sprijinirea combaterii Holocaustului“, Cristina Țopescu a comentat: „Doamna premier va combate Holocaustul! Holocaustul e, slavă Domnului, de domeniul trecutului. Deci ce să combată acum?“. Într-o întrevedere la Bruxelles, cu secretarul general al NATO, premierul a gafat din nou anunțând ca obiectiv: „consolidarea posturii de apărare şi descurajare a Alianţei“.
În replică la înlănţuirea de gafe şi exprimări nefericite, jurnalista Cristina Ţopescu s-a oferit să corecteze discursurile şi să o ajute pe Dăncilă să le verbalizeze pentru a evita „să ne mai facem de râs în faţa întregii Europe“. Jurnalista a precizat că ar face totul fără a avea vreo pretenţie financiară. Redăm textul Cristinei Ţopescu publicat pe Facebook: „O ofertă, cât se poate de serioasă, pentru doamna Dăncilă. Mă ofer să o învăţ pe doamna premier să-şi citeasca discursurile corect, i le pot corecta (sunt filolog) şi cunosc şi terminologia politică, fac asta de vreo 20 de ani. Îi pot explica sensul cuvintelor pe care nu le cunoaşte, îi pot construi fraze mai simple, dar logice şi coerente, o pot ajuta să frazeze corect, să pronunţe corect, să citească mai puţin robotic şi o mai pot scoate şi din limba de lemn. Am răbdare, fac orice ca să nu ne facem de râs în astea 6 luni, în faţa întregii Europe. Aş face-o pro bono, că dacă accept să fiu retribuită, o să ziceţi că m-a plătit PSD. Vorbesc serios, doamna premier, vă pot ajuta, mi-aş ajuta ţara, în fond! Exclus, însă, ştiu că domnul Dragnea şi alţii de pe-acolo nu vă vor da verde să lucraţi cu mine, nu sunt percepută ca o admiratoare a ce face acum PSD. Dar eu, dragă PSD-ule, m-am oferit, nu vrei, nici nu ştii ce pierzi. (asta apropo de umor şi puţină autoironie, cu care, din când în când, câte un discurs ar putea fi pigmentat, sunt reţete care nu prea dau greş. Sigur, contează temele, locul, evenimentul, auditoriul, dar, într-o măsură mai mică sau mai mare, o tuşă de umor se pretează cam peste tot. Deci, doamna Dancilă, mă ofer să vă ajut pro bono, pentru o mai bună imagine a ţării, o ţara care e şi a mea, dar şi a dvs. Şi e şi a românilor, care ar aprecia să vă doriţi să nu mai greşiţi când ne reprezentaţi ţara, deci pe noi toţi“.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.