Home Actualitate Cum era turnat studentul poliglot Dan Alexe la Securitate: foarte mare admirator...

Cum era turnat studentul poliglot Dan Alexe la Securitate: foarte mare admirator al evreilor, vorbește araba pentru că trăiește cu un arab

DISTRIBUIŢI

Jurnalistul de la Europa Liberă, Dan Alexe, este lingvist, scriitor, traducător și cineast, vorbește cincisprezece limbi străine (printre care și mai multe limbi exotice: paștună, cecenă, farsi) și citește in douăzeci de limbi. Fost corespondent in Afganistan și cunoscut opozant al regimului Ceaușescu, Dan Alexe a câștigat mai multe premii internationale pentru documentarul său „Cabal in Kabul”.

Astăzi, Dan Alexe publică prima parte din dosarul său de la Securitate care arată că turnătorii săi nu erau doar mizerabili, ci și foarte proști. Așteptăm ca jurnalistul să publice numele reale ale turnătorilor.

„Dosarul meu de urmărire de către Securitate a fost deschis oficial pe 26 mai 1983, după arestările de la Iași ce vizau membrii a ceea ce a rămas cunoscut ca Grupul de la Iași. Eu eram: obiectivul “Poliglotul”. Eram parte din Grupul de la Iași, unde mă fâlfâiam pe la filologie, şi am fost unul dintre cei arestaţi de Securitate, pentru prima oară în primăvara lui 1983, alături de Dan Petrescu, Tereza Culianu, Luca Piţu, Al. Călinescu, Liviu Antonesei, Sorin Antohi şi alţii.”, scrie Dan Alexe pe blocul său. Citiți cum era turnat Alxe pe blogul său Cabal in Kabul.

CITEȘTE ȘI Lingvist vorbitor de 15 limbi străine: Olguța s-a încăpățânat să citească în engleză și franceză de proastă

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.