Acasă Actualitate Cum încearcă ministrul PSD al Sănătății Bodog să manipuleze opinia publică în...

Cum încearcă ministrul PSD al Sănătății Bodog să manipuleze opinia publică în cazul transplantului de la Cluj

DISTRIBUIȚI

În această după-masă, după ce procurorii DIICOT au descins la clinica privată a profesorului Mihai Lucan de la Cluj, Lukmed, ministerul Sănătății a emis un comunicat cu titlul „Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca acreditat din 15.11.2013” deși în presă apăruse deja răspunsul oficial al lui Bodog (vezi foto) la interpelarea unui deputat USR în care scria că
„Activitatea de transplant pancreatic derulată la nivelul ICUTR Cluj-Napoca s-a desfăşurat nelegal, având în vedere faptul că nu există o autorizaţie sanitară de funcţionare emisă de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj pentru unitatea sanitară care a suplimentat activitatea medicală cu activitatea de transplant pancreatic şi nici solicitare în acest sens din partea conducerii ICUTR. Prin actul de control au fost stabilite măsuri de intrare în legalitate referitor la activitatea de transplant pancreatic”, se arată în răspunsul ministrului.”

Astăzi, Bodog încearcă să dreagă busuiocul printr-un comunicat care nu contrazice răspunsul dat deputatului USR dar subliniază că „Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca a fost acreditat în vederea activităţii de prelevare şi transplant pancreatic pentru o perioadă de 5 ani prin Ordinul ministrului Sănătății nr. 1384 din data de 15 noiembrie 2013.”, realizându-se 14 intervenţii chirurgicale care au inclus transplantul de pancreas după cum urmează.

Din al doilea comunicat al MS lipsește cuvântul nelegal referitor la transplantul de pancreas și nici nu se mai pomenește de lipsa autorizației sanitare de funcționare a DSP. Așa legi și reguli tâmpite avem că dacă cineva nu realiza transplanturile „nelegal”, 14 oameni erau morți acum. Dar mureau legal!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.