Acasă Actualitate Cumperi pe internet, poți să îmbogățești un grup de infractori

Cumperi pe internet, poți să îmbogățești un grup de infractori

DISTRIBUIȚI

Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Vâlcea au efectuat 6 percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane bănuite că ar fi efectuat licitații frauduloase pe site-uri de vânzări de bunuri, cauzând un prejudiciu de aproape 30.000 de euro. Un bărbat a fost reținut.

La data de 17 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. — B.T. Vâlcea, au efectuat 6 percheziții la domiciliile a 7 vâlceni, cu vârste cuprinse între 24 și 36 de ani.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 — 2015, aceștia ar fi efectuat licitații frauduloase pe site-uri de vânzări de bunuri, prejudiciind 13 persoane cu aproximativ 30.000 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 6 laptop-uri, 13 telefoane mobile, 26 de cartele telefonice, 17 carduri bancare, o pușcă cu aer comprimat, 2 cutii cu alice, 4.800 de lei, documente și înscrisuri.

La activități au participat și luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Față de un bărbat de 29 de ani s-a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică și spălare de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.