Acasă Actualitate Curtea Europeană de Justiție cu ochii pe România: infringement pentru ignorarea Directivei...

Curtea Europeană de Justiție cu ochii pe România: infringement pentru ignorarea Directivei privind drepturile consumatorilor

DISTRIBUIȚI

Netranspunerea noii Directive UE privind drepturile consumatorilor în domeniul comerțul online a adus România în postura de a fi judecată de forurile europene, concret, ne aduce în faza precontencioasă la Curtea Europeană de Justiție. Potrivit unui raport al Agentului Guvernamental pentru Curtea Europeana de Justiție, Serviciul Contencios al UE, față de România s-a declanșat o acțiune în constatarea neîndeplinirii obligațiilor care privesc comunicarea măsurilor de transpunere a directivelor UE. Aceasta acțiune se află în faza precontencioasă – cauza nr. 0191 din 2014 – care se referă la ,,Necomunicarea măsurilor finale de transpunere a Directivei 2011/83/UE privind drepturile consumatorilor, de modificare a Directivei 93/12/CEE și a Directivei 1999/44/CE și de abrogare a Directivei 85/577/CEE și a Directivei 97/7/CE.
Potrivit raportului menționat, ,,Cauza etapei I a fazei precontentioase – punere în întârziere – este aceea a netranspunerii. Agenția Națională pentru Protecția Consumatorilor a făcut public un proiect de lege pentru transpunerea acestei directive. Iată, pe scurt, care sunt cele mai importante prevederi ale Proiectui de Lege privind drepturile consumatorilor la incheierea contractelor expuse de Gosta Petri, Deputy Head of Unit, Unit Consumer and Marketing Law DG Justice, European Commission:
– termenul-limită pentru transpunerea Directivei, 13 decembrie 2013, a fost îndeplinit de 19 state membre (care au transmis notificări – date valabile până la 10 aprilie 2014)
– declanșarea procedurilor de infringement pentru statele în întârziere
– măsurile de transpunere trebuie să se aplice contractelor începând cu data 13 iunie 2014
– până atunci, se ia în calcul o perioadă de adaptare pentru mediul de afaceri
– întâlniri cu statele membre pentru transpunere
Proiectul de lege a fost publicat spre consultare publica pe site-ul ANPC încă din decembrie 2012, iar termenul de implementare al Directivei a expirat la sfârșitul anului trecut.
  În plus, noua directivă privind drepturile consumatorilor actualizează și cumuleaza prevederile celor doua directive referitoare la contractele încheiate în afara spațiilor comerciale și la contractele încheiate la distanță și introduce prevederi referitoare la alte tipuri de contracte, diferite de cele două anterior menționate. Proiectul de act normativ transpune în legislația națională a prevederile Directivei 2011/83/UE și vizează orice contract încheiat între un profesionist și un consumator persoană fizică, fiind exceptate în mod expres contractele menționate în actul normativ. De asemenea, Proiectul reglementează informațiile care trebuie oferite consumatorilor în stadiul precontractual atât în cazul contractelor negociate în afara spațiilor comerciale și al contractelor la distanță, cât și în cazul altor contracte decât cele menționate.
De asemenea, în cuprinsul acestui Proiect de lege, care la noi nu a fost încă pus în aplicare, există și niște prevederi care ar fi deosebit de importante pentru acei consumatori din România care se implică în încheierea unor astfel de contracte. Printre acestea pot fi menționate: Introducerea unui termen unic de 14 zile de retragere din contractele încheiate la distanță și al celor negociate în afara spațiilor comerciale; Introducerea unui formular tipizat de retragere, armonizat, care să poata fi utilizat de consumatori pentru a simplifica procesul de retragere și a aduce securitate juridică; Armonizarea normelor referitoare la momentul în care ar trebui să se efectueze livrarea. Astfel, dacă părtile nu cad de acord asupra unei anumite date de livrare, comerciantul ar trebui să livreze bunurile cât se poate de repede, dar în orice caz nu mai târziu de 30 de zile de la data încheierii contractului. Mai mult, în cazul în care comerciantul nu livrează bunurile ori nu presteaza serviciile contractate în acest termen, în anumite circumstanțe, se acordă comerciantului un termen suplimentar rezonabil; Comercianților li se interzice perceperea de la consumatori a unor comisioane care depășesc costul suportat de comercianți pentru utilizarea unui anumit mijloc de plată.
Este foarte posibil ca declanșarea acestei procedure de infringement să nu convină autorităților românești. Dar asta nu înseamnă absolut nimic față de avalanșa de probleme privitoare la încheierea unor contracte, probleme pe care prezența Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor nu s-a făcut simțită prea des.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.