Home Actualitate Dacă nici Fox News n-ar recomanda vinurile moldovenești, atunci cine?

Dacă nici Fox News n-ar recomanda vinurile moldovenești, atunci cine?

DISTRIBUIŢI

Postul american Fox News le recomandă americanilor vinurile din Republica Moldova, care deţine inclusiv un record Guinness în acest domeniu, în contextul embargoului impus de Rusia asupra acestui produs. Într-o emisiune a postului, „Wine with me”, realizatoarea Tracy Byrnes, care recunoaşte că nu a fost în această ţară, degustă împreună cu o expertă în vinuri din Europa, Christy Canterbury, vinuri din această „fostă enclavă sovietică situată între România, la vest, şi Ucraina, la nord, est şi sud”, pe care le recomandă americanilor.

Vinurile moldoveneşti reprezintă una dintre cele mai importante mărfuri de export, iar aproximativ 25% din gospodării sunt implicate, în diverse etape, în industria vinului, potrivit lui Canterbury. Producerea vinului în Republica Moldova datează de pe vremea „Iliadei” lui Homer, adaugă ea.

De asemenea, Republica Moldova are cea mai mare densitate de vii din lume, peste 111.600 de hectare de vii ocupând 7% din terenul arabil al ţării, şi cultivă atât struguri autohtoni, cât şi de import, a mai declarat Canterbury, adăugând că indistria vinului reprezintă 3,2% din PIB-ul ţării şi 7,5% din totalul exporturilor.

În plus, colecţia de vinuri de la Mileştii Mici este cea mai mare din lume, potrivit Guinness Book of World Records, cu aproape două milioane de sticle, adaugă postul american.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.