Acasă Actualitate Dacă Sturdza o dă în judecată pe Firea pentru calomnie, câștigă fiindcă...

Dacă Sturdza o dă în judecată pe Firea pentru calomnie, câștigă fiindcă el nu e persoană publică

DISTRIBUIȚI

Amuzantul nostru primar al Capitalei a anunțat din nou prin ziariștii săi de casă că îi va acţiona în instanţă pe cei care „şi-au făcut un titlu de glorie din denigrarea sistematică a edilului Capitalei şi, implicit, a Primăriei Municipiului Bucureşti”. Sărăcuța, nu i-a spus și ei nimeni că CEDO a decis cu mulți ani în urmă că pentru oamenii politici limitele criticii admisibile sunt mult mai largi decât față de oamenii obișnuiți, judecățile de valoare față de demnitari putând fi chiar insultătoare. Așa că ea, politiciană plătită din bani publici are un alt regim în fața liberei exprimări decât Șerban Sturdza, arhitect, persoană privată.

Poate îi explică și ei vreun consilier personal că e mai mult decât penibilă să se tot dea în spectacol pentru că prostimea oricum o votează iar cei cu educație superioară doar râd de ea. Și deja au început să o facă în hohote.

Așa cum a fost educată, ieri, mahalagioaica a continuat „denigrarea sistematică” a arhitectului Șerban Sturdza

„Difuzarea în mod repetat a unor astfel de informaţii tendenţioase face parte dintr-o campanie de denigrare lansată de un arhitect din generaţia celor care au contribuit la distrugerea Bucureştiului în perioada comunistă, prin demolarea mai multor schituri şi biserici, a Palatului Brâncovenesc, a Mănăstirii Văcăreşti şi a altor clădiri de patrimoniu şi care acum da lectii de urbanism şi arhitectură întrucât i-au fost afectate anumite interese de grup”, l-a acuzat mincinos pe arhitectul Sturdza, primarul Capitalei.

Arhitectul a răspuns elegant pe contul său de Facebook:

„Distinsă Doamnă Primar General al Bucureștilor,

Am citit zburlirea dumneavoastră voluntară de astăzi împotriva mea. Am aflat astfel cum că am fost părtaș la demolarea Bucureștiului prin apartenența mea la o anume generație de arhitecți, în pofida faptului că în acele vremuri eu îmi practicam meseria la Timișoara. Chiar și așa, stupiditatea este cea care guvernează precizarea dumneavoastră. Este ca și cum l-ați acuza pe Mihail Bulgakov de stalinism pentru că a fost coleg de generație cu Stalin. Dacă nu știți cine a fost Mihail Bulgakov, citiți. Chiar merită. Dar numai după ce veți citi adresele trimise de OAR București în ultimul an și jumătate și veți răspunde la ele.

Cât privește scuza (hai să fiu elegant…) a primarului Sectorului 5 cum că la mijloc ar fi o eroare materială, îi doresc să facă în fiecare zi erori materiale și să vireze bani la școlile din Sectorul 5, mai ales din zonele nefericite precum Ferentariul. Vă promit solemn, domnule primar, că într-o astfel de situație, nu mă veți auzi protestând! Până atunci, totuși, am dori să știm și noi cine își asumă și cât va plăti pentru greșeala materială presupus comisă.”

Dacă ar fi să se coboare la mintea ei și ar da-o în judecată, Sturdza ar câștiga procesul pentru că Firea a mințit. Din nou!

Citește și Firea face ce știe: șantajează și amenință. De data asta presa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.