Acasă Actualitate Dan Diaconescu cere în instanță anularea deciziei de excludere din procesul de...

Dan Diaconescu cere în instanță anularea deciziei de excludere din procesul de privatizare a Oltchim

DISTRIBUIȚI

Dan Diaconescu a venit, miercuri, la Tribunalul București pentru a depune o cerere de chemare în judecată a Ministerului Economiei și OPSPI, prin care solicită anularea deciziei de excludere din calitatea de adjudecatar al pachetului majoritar de acțiuni deținut de stat la Oltchim.
Dan Diaconescu a declarat, la sosirea la Tribunalul București, că avocații lui din străinătate au stabilit că ar trebui să ceară despăgubiri în valoare de două miliarde de euro, în timp ce avocații săi din țară s-au gândit la o sumă mai mică.
Diaconescu a precizat că aceste despăgubiri nu vor fi solicitate statului român, ci unor persoane fizice, printre care Victor Ponta, Remus Vulpescu și celelalte persoane care l-ar fi nedreptățit. El a mai spus că avocații lui ar urma să solicite ca acestor persoane să li se pună sechestru pe avere, iar odată obținuți, banii din despăgubiri se vor duce tot în bugetul Oltchim.
Dan Diaconescu a afirmat că nu are cum să piardă acest proces pentru că, din punctul său din vedere, probele sunt evidente.
Încercarea de privatizare a Oltchim a eșuat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului de acțiuni deținut de stat, nu a adus dovezi că deține suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.