Acasă Actualitate Dan și Camelia Voiculescu, Sorin Alexandrescu si Antena 3, trimiși în judecată...

Dan și Camelia Voiculescu, Sorin Alexandrescu si Antena 3, trimiși în judecată de DNA în dosarul de șantaj RCS&RDS

DISTRIBUIȚI

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, și fiica sa Camelia au fost trimiși în judecată, alături de dierctorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, și de fostul șef ANAF, ?ê?£erban Pop, în dosarul privind șantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.
Potrivit Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Sorin Alexandrescu va fi judecat pentru șantaj, în timp ce Dan Voiculescu și fiica sa au fost deferiți justiției pentru complicitate la această infracțiune.
?ê?£erban Pop, președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, se precizează într-un comunicat de marți al DNA.
În același dosar va fi judecat, pentru complicitate la șantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.
De asemenea, procurorii au trimis în judecată SC Antena TV Group SA și Intact Publishing SRL, pentru șantaj, și SC Antena 3 SA, pentru complicitate la șantaj.
Potrivit rechizitoriului, în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat și gradual, acte de constrângere asupra unui acționar al unei societăți comerciale (parte vătămată) amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat.
Conform datelor din anchetă, pesoana ce ar fi fost șantajată este administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.