Acasă Actualitate Dan Voiculescu, urmărit penal pentru complicitate în dosarul de șantaj al lui...

Dan Voiculescu, urmărit penal pentru complicitate în dosarul de șantaj al lui Sorin Alexandrescu

DISTRIBUIȚI

Dan Voiculescu a declarat luni, după ce a fost audiat în dosarul de șantaj în care sunt cercetați, printe alții, fiica acestuia, Camelia Voiculescu, și directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, că anchetatorii i-au comunicat, cu acest prilej, că este complice.
"Mi s-a adus la cunoștință că aș fi complice. Deci am fost, spun ei că sunt complice. Eu nu am nicio treabă cu dosarul ăsta de niciun fel, ca atare lucrurile sunt puțin complicate. Părerea mea este următoarea:. este o încercare de intimidare a presei, o încercare care de mult este dorită (…) Nu avem de-a face nici măcar cu un șantaj. Este un conflict comercial între Antena Group și RCS, conflict care durează de șase ani, conflict care nu are niciun fel de legătură cu penalul", a spus Voiculescu, la ieșirea de la DNA.
La intrarea în sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), fondatorul Partidului Conservator a ținut să îi transmită un mesaj șefului statului: "Vreau să-i transmit la modul cel mai serios lui Băsescu Traian că adversitatea noastră politică, de mare notorietate și de ani de zile, nu trebuie să afecteze valori fundamentale ale societății românești, cum e familia și, mai ales, cum e libertatea de exprimare, pentru care au murit oameni în decembrie. Asta e partea foarte serioasă și dureroasă", a spus Voiculescu, căruia îi lipsea o lentilă de la ochelarii de soare.
Dan Voiculescu a venit la DNA însoțit de avocații Sergiu Andon și Gheorghiță Mateuț.
Dpă sosirea lui Voiculescu, un grup de zece persoane a venit în fața sediului DNA, pentru a protesta față de "acțiunile procurorilor îndreptate împotriva posturilor Antena", dar și față de Traian Băsescu și Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Protestul s-a încheiat în jurul orei 12.00, după sosirea unui reprezentant al Jandarmeriei și a unui negociator.
Direcția Națională Anticorupție a anunțat, în 25 iulie, că SC Antena 3 SA este urmărită penal pentru complicitate la șantaj, în dosarul în care sunt cercetați Sorin Alexandrescu, Camelia Voiculescu, George Matiescu, SC Antena TV Group și SC Intact Publishing SRL.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.