Acasă Actualitate Dăncilă a inițiat o lege care interzice rezervările pentru români prin booking...

Dăncilă a inițiat o lege care interzice rezervările pentru români prin booking și airbnb pentru spații de cazare neclasificate de Ministerul Turismului

DISTRIBUIȚI
Proiectul Legii turismului trimis de către Guvernul Dăncilă spre dezbatere a fost adoptat tacit de Senat. Proiectul conţine o serie de reguli şi restricţii în privinţa închirierii spaţiilor de cazare prin site-uri sau platforme online precum Booking sau Airbnb.
Economistul Cristian Păun, profesor la ASE, a comentat situația:
„După ce au lovit UBER et al., acum comunistoizii ăştia de pe meleagurile noastre dau o altă lovitură intermedierii în stilul lor caracteristic (noaptea pe răcoare şi cât mai tacit): interzic închirierile în regim Airbnb prin NOUA lege a turismului. Legea prevede aberant: ”Obligativitatea site-urilor sau platformelor dedicate închirierii de spații de cazare de a nu promova anunțurile pentru structuri neînregistrate sau neclasificate” Autorizarea, înregistrarea, clasificarea de către stat nu reprezintă decât bariere şi taxe în plus care, în final, se vor duce tot înspre buzunarul celor ce folosesc astfel de servicii. După ce că suntem vai de noi în competiţie cu alte ţări în materie de turism… Adoptarea tacită nu vă scapă de răspundere pentru ceea ce faceţi şi ceea ce votaţi. Sunt sigur că anumiţi actori economici din turism aplaudă victoria lor. În loc să înţeleagă de ce omul preferă să ia cu chirie un apartament la mare prin Booking.com sau Airbnb.com, ei umblă cu şmecherii pe la prietenii lor politicienii. Suntem ţara în care concurenţa nu e bună niciodată. Ţara unde concurenţa e mereu suprimată şmechereşte. Aşa este când educaţia economică lipseşte cu desăvârşire… Nota de plată e la noi întotdeauna nu la ei! Ei îşi împart prada după bunul plac”, scrie Păun pe pagina sa de Facebook.
Legea a intrat în dezbaterea Camerei Deputaților astăzi, urmând ca după votul deputaților, președintel Iohannis să o promulge sau să o trimită spre reexaminare.
Proiectul poate fi consultat AICI chiar și de votanții PSD care utilizează cele două platforme pentru cazare.

17 COMENTARII

  1. Nea ghe ,unde te crezi bre ? Nu e normal ca dacă unul ia aprobări sa ia toți !? Sau d ta esti cu fenta și de aceea nu e bun PSD ul ;Stai sa vina liberalii sa vezi atunci jecmăneala !

    • Noroc cu tine baaa corectule. Ti dor de comunism si de stat la coada? Ce fenta? Ce aprobari visezi? Stii ca se platesc taxe la stat din ce incasezi pe booking si pe airbnb?

      • Oarecum are dreptate. Nu e corect ca unul sa plateasca autorizatii iar altul nu. Pe principiul asta aplauda munca la negru, evazionistii etc. Cat despre besina mintala produsa la sfarsit, taxele pe venit sunt o chestiune, autorizatiile alta chestiune, platite doar de fraieri. Nu? Spune, tu, smachere! Si cei cu autorizatii platesc taxe, nu doar cei cu airbnb, ce ineptii debitezi?

  2. Nu mai dati idei acestor „genii”. Mai bine iesti in stada pentru inlaturarea tuturor incapabilelor de la conducere, si inceperea urgenta a initierii unei legi, care sa prevada un prag minim de participare la toate alegerile, sub care nici un incapabil si nescolit sa nu ajunga la carma tarii, iar dupa maximum doua candidaturi reusite sau nereusite sa nu mai poate candida vreodata la un post de conducere.

  3. Ea noaptea visează ce sa mai facă , și aplica așa o lege că are ea chef sau mai bine zis de cine este dirijată din spate ca o marioneta.
    In primul rand sa meargă la niste cursuri de educare că are nevoie !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.