Acasă Actualitate Dăncilă refuză să meargă cu noul Guvern la votul Parlamentului și nu...

Dăncilă refuză să meargă cu noul Guvern la votul Parlamentului și nu vrea să dea nici OUG așa că examenul de rezidențiat nu se poate desfășura

DISTRIBUIȚI

După ieșirea ALDE de la guvernare, președintele Iohannis nu mai poate numi miniștrii propuși de Dăncilă la ministerele unde interimatele s-au încheiat, așa cum este și cazul ministerului Educației. Chiar și CCR, unde majoritatea o are PSD i-a explicat lui Dăncilă că oricât de frică i-ar fi de Parlament trebuie să meargă cu noul Guvern la vot. Speriată că va rămâne pe dinafară, Dăncilă vrea să mai stea pe funcție cât mai poate.
Studenții la Medicină cer public autorităților să soluționeze criza examenului de rezidențiat, generată de lipsa unui ministru al Educației. Concret, pentru ca examenul să se poată desfășura pe data de 17 noiembrie, așa cum a fost anunțat inițial, “metodologia de organizare, comisiile de specialitate și numărul de locuri/posturi trebuie aprobate prin ordin comun al Ministrului Sănătății și Educației. În momentul de față acest lucru nu poate fi realizat din cauza absenței Ministrului Educației”, spune Federaţia Asociațiilor Studenților în Medicină din România.
Soluția o dă medicul deputat Antoneta Ioniță: „Există pârghii legale pentru ca examentul de rezidențiat să poată fi susținut la data stabilită. Guvernul poate emite o Ordonanță de Urgență pentru ca Ministerul Sănătății să organizeze, fără a avea nevoie și de acceptul Ministerului Educației, examenul de rezidențiat. În trei ani de guvernare, PSD a dat Ordonanțe de Urgență pe bandă rulantă doar ca să facă pe plac intereselor personale ale lui Liviu Dragnea, însă acum, când există cu adevărat o urgență, Guvernul nu ia nici o măsură. Cer premierului Viorica Dăncilă, cât și ministrului Sănătății, Sorina Pintea, ca la următoarea ședință de Guvern să ia măsurile legale și să ofere șansa studenților de a participa la examenul de rezidențiat.
Executivul nu se poate prevala de faptul că nu are la îndemână pârghiile legale. Le are! Faptul că Guvernul încă nu a găsit soluția arată nivelul scăzut de competență și de rea-voință ce caracterizează astăzi administrația centrală controlată de PSD.”, explică Antoneta Ioniță, Membru în Comisia pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.