Acasă Actualitate Dăncilă și-a avertizat miniştrii că UE pregăteşte activarea articolului 7 și împotriva...

Dăncilă și-a avertizat miniştrii că UE pregăteşte activarea articolului 7 și împotriva României

DISTRIBUIȚI

România se pregăteşte să aibă soarta Poloniei şi a Ungariei, ţări împotriva cărora a fost activat articolul 7 al Tratatului UE. Premierul Viorica Dăncilă i-a avertizat în acest sens pe miniştri.

La finalul şedinţei de Guvern de joi, 13 septembrie, premierul Dăncilă i-a avertizat pe miniştri, afirmând că există informaţii că în octombrie există posibilitatea declanşării procedurilor pentru articolul 7 al Tratatului UE.

Dăncilă le-a cerut tuturor miniştrilor să încerce să clarifice la Bruxelles, în discuţii cu omologii europeni şi comisari, faptul că România respectă statul de drept.

Articolul 7 din Tratatul UE, numit şi „opţiunea nucleară”, este sancţiunea cea mai radicală existentă împotriva unui stat membru, care ar putea duce la suspendarea dreptului de vot.

Liderii grupurilor politice din UE au discutat despre agenda următoarei ședințe plenare a PE și au decis că o simplă dezbatere despre România nu este suficientă. E de așteptat așadar că la sesiunea din octombrie să fie adoptată o rezoluție în legătură cu situația din România, care a fost criticată în mod repetet pentru demersurile Guvernului în legătură cu modificarea legilor justiției, dar și pentru reprimarea violentă a protestului din 10 august de la București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.