DISTRIBUIȚI
greșeli

Cu un tupeu extraordinar, Directoarea generală a Editurii Didactice şi Pedagogice, Maria Nistor s-a lăudat în fața Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputaţilor cu manualele fără de greșeli pentru clasa a VI-a, menționându-l doar pe cel de geografie ca pe o excepție care conține erori.
„În anul şcolar 2018-2019 avem mai multe premiere. Este prima dată când clasa a VI-a, această generaţie de sacrificiu, are manualele şcolare pe bănci în prima zi a anului şcolar. Avem, bineînţeles, excepţia, regretabila eroare ce s-a produs la geografie ca un cumul de erori din culpă comună, după cum bine ştiţi, însă toate celelalte manuale cu care ministerul a contractat Editura Didactică şi Pedagogică se află pe bănci încă din prima zi de şcoală”, a spus Nistor, citată de AGERPRES.
Declarația vine după ce pe pagina de Facebook a editurii, Maria Nistor, singurul membru al echipei paginii de Facebook, susținea că manualul de limba română de clasa a a VIa e impecabil iar cei care au spus că ar avea greșeli au, desigur, scopuri ascunse.
După ce am publicat articolul „O schimbă ministrul „Ceolofan” pe obraznica directoare generală a Editurii Didactice și Pedagogice?”, ne-au contactat profesori din toată țara să ne semnaleze alte erori în manualul de limba română de clasa a VI-a: dezacorduri între subiect și predicat: „o familie se abat și se trezesc”, „castelul medieval aveau”, despărțire greșită în silabe a cuvântului problema (prob-lema), articularea greșită a cuvântului parametri (în limita unor parametrii) sau scrierea cu literă mică după punct.
Chestionată de deputatul Robert Turcescu, Nistor a recunoscut că în Editura Didactică și Pedagogică nu există angajat niciun corector, ceea ce l-a enervat pe fostul jurnalist: „cinci redactori, patru tehnoredactori, NICIUN corector! Asta e „schema de personal” a mizeriei numita Editura Didactica si Pedagogica. Iar aroganta si tupeista care conduce editura si care a venit azi la audieri in Comisia pentru Invatamint a Camerei Deputatilor indrazneste sa ne spuna ca a facut o treaba extraordinara cu tiparirea manualelor! ” a scris indignat pe Facebook, Robert Turcescu.
Dacă ea nu și-a prevăzut în schema de personal a editurii niciun corector, degeaba i-a dat în judecată pe autorii manualelor de geografie pentru că va pierde și le va plăti acestora și cheltuielile de judecată, pentru că în fața judecătorilor propria ei culpă nu-i va folosi. Idem pentru profesorii care dezvăluie greșelile din manuale și pe care-i amenință cu avocații.

UPDATE 14.09.2018 ora 8.00. Profesorii continuă să ne trimită noi greșeli identificate în manual. Le mulțumim și le așteptăm în continuare pentru ca suficienta Nistor să le includă în erată.

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.