Acasă Actualitate Dăncilă și Voiculescu se zgârie pe ochi: Până la sfârșitul săptămânii Kovesi...

Dăncilă și Voiculescu se zgârie pe ochi: Până la sfârșitul săptămânii Kovesi ar putea fi desemnată Procuror-Șef European

DISTRIBUIȚI
O nouă rundă de negocieri între Parlamentul UE și Consiliul European este programată pentru marți. Până la sfârșitul săptămânii, statele membre UE ar putea decide cine va fi viitorul șef al Parchetului European.
Prima rundă de negocieri din noul format al Parlamentului european începe marți la ora 10,30, iar mandatul aleșilor europeni este numirea lui Kovesi la șefia noului Parchet European.
„Zi crucială mâine, la Strasbourg, pentru Laura Codruța Kovesi!! La ora 10.30 are loc prima rundă de negocieri dintre reprezentanții Parlamentului European și cei ai Consiliul UE pentru desemnarea Procurorului Șef european. Vă reamintesc, săptămâna trecută a fost stabilită echipa noastră de negocieri. Mandatul încredințat de Parlamentul European este fără echivoc: Kovesi, Procuror șef al UE”, a scris Rares Bogdan pe Facebook
Echipa de negociere: Monika Hohlmeier, președinta Comisiei de control bugetar (CONT) – PPE, Germania; Juan Fernando Lopez Aguilar, președintele Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) – S&D, Spania; Maite Pagazaurtundua, vicepreședinta Comisiei LIBE – Renew, Spania.
Manevrele făcute de Luminița Odobescu la presiunea Vioricăi Dăncilă în perioada în care România a deținut președinția Consiliului UE au fost inutile, Parlamentul European menținând și în vechea și în noua componență o singură propunere: Laura Codruța Kovesi.
Disperat, servitorul lui Dan Voiculescu, Liviu Pleșoianu a trimis ieri o scrisoare COREPER, organsimul din Consiliul UE care trebuie să negocieze cu Parlamentul European numirea, în care înșiră nelipsitele bazaconii prezentate despre Kovesi la Antena 3.
Între timp Franța și-a schimbat poziția și o susține tot pe Kovesi pentru funcție deși candidatul pe care Consiliul UE, sub conducerea administrației PSD, l-a propus a fost un procuror francez. Președintele Franței deja i-a oferit procurorului drept consolare funcția de șef al Parchetului Anticorupție din Franța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.