În mod evident îndrăgostită de muzica indiană, Daniela Sezonov Ţane a reușit să devină mai cunoscută decât Iulia Vântur care a încercat timp de zece ani să-și facă o carieră în India.

„M-am îndrăgostit de India după descoperirea Vedelor și Upanișadelor, prin intermediul operei poetice a lui Mihai Eminescu și am optat pentru studiul limbii hindi și al literaturii și filosofiei indiene la Universitatea București,  făcând parte din primul grup de studenți cunoscători de hindi din România post-comunistă.”, scrie ambasadoarea noastră în India. „În 1992 am primit o bursă a guvernului indian pentru aprofundarea studiului limbii hindi, la Kendriya Hindi Sansthan (Institutul Central de Hindi) din Agra, lucru care m-a făcut să descopăr India la vârsta de 22 de ani.

După terminarea de studii masterale în limba și literatura română și obținerea unei licențe în Științe Politice, ambele la Universitatea București, m-am hotărât să candidez pentru un post de diplomat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României (1996). Între 2000-2004 am lucrat la Ambasada României din New Delhi, cu gradul diplomatic de secretar III, apoi de secretar II, ocupându-mă de domeniile culturii, educației și politic.

Pe durata misiunii mele în India, am descoperit frumusețea și dificultatea muncii în domeniul umanitar și m-am hotărât să fac ”seva” (voluntariat, în pură tradiție indiană) în folosul semenilor mei aflați în durere și nevoi. Astfel, din 2005 până în 2011 și apoi între 2014-2015, am părăsit confortabila viață de diplomat în favoarea muncii de teren în misiunile Comitetului Internațional al Crucii Roșii (CICR). În acest mod am descoperit Africa – activând, câte un an, în Etiopia, Tanzania, Republica Democrată Congo, Guineea Conakry, Sierra Leone, Uganda și Ciad. Ca intermezzo,  am lucrat pentru CICR un an în Nepal, misiunea oferindu-mi oportunitatea de a mă reîntoarce în sudul Asiei și de a descoperi altă țară magică din această regiune fascinantă.

Acum cercul s-a închis și, după 17 ani de peregrinări și lecții de viață, m-am întors la India-Mamă. Sunt bucuroasă și mândră să contribui la adâncirea cooperării și a parteneriatelor între țările și popoarele noastre. Obiectivul Ambasadei este de a promova o cooperare mai strânsă cu partenerii din India, Nepal și Bangladesh în domeniile politic, economic, cultural, științific, al turismului și educației și mediului înconjurător. Ne aflăm aici și ne bucurăm să putem răspunde, în egală măsură, și nevoilor cetățenilor români, care vin în scop turistic, de afaceri sau familial, precum și pentru cetățenii indieni, nepalezi și din Bangladesh, doritori de călătorii, afaceri, pentru studiu sau cooperare cu România.”, scrie pe pagina ambasadoarei de pe site-ul MAE.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.