Acasă Actualitate Datoriile RADET puse pe umerii bucureștenilor

Datoriile RADET puse pe umerii bucureștenilor

DISTRIBUIȚI

Salvarea RADET este o altă iluzie vândută de Primăria Capitalei bucureștenilor, care vor plăti din buzunarele lor datoriile regiei , ce se ridică la circa 800 milioane de euro.
Primăria Capitalei a schimbat din nou strategia municipalității cu privire la RADET, aruncând la coș promisiunile făcute în campania electorală, hotărâri de Consiliu General și studii de fezabilitate plătite desigur din banii bucureștenilor. Astăzi, primarul Gabriela Firea recunoaște practic că tot ce le-a promis bucureștenilor nu se poate realiza și vine cu o soluție prin care municipalitatea se obligă să plătească de la buget datoriile istorice ale RADET.
Conștienți că pe 22 mai, când se judecă termenul insolvenței ELCEN, judecătorul ar putea respinge soluția preluării acestuia de către RADET, reprezentanții Primăriei Capitalei vin cu o nouă strategie în Consiliul General, prin care RADET este preluat în Compania Municipală Energetică București SA, înființată de municipalitate , împreună cu active ale ELCEN, pentru a putea funcționa.
„Ce nu spune Primarul General Gabriela Firea e faptul că bucureștenii vor plăti din buzunarele lor și datoriile RADET și activele ELCEN ce urmează să fie preluate în noua companie a municipalității.
De asemenea, Gabriela Firea nu spune nici faptul că a făcut un fals în declarații în momentul în care documentele trimise la tribunal, în dosarul insolvenței RADET, a prezentat suma de 690 milioane de lei, iar în Consiliul General a propus un buget de 880 milioane de lei pentru subvenții la RADET și RATB, din care doar regia de transport avea 690 milioane de lei. Prin urmare, Primarul General nu a acordat prin buget subvenția anunțată în procesul de insolvență al RADET, săvârșind astfel un fals în declarații.
În cazul RADET, cea mai bună soluție era negocierea în condiții acceptabile și plata eșalonată a datoriilor, precum și restructurarea regiei.
În campania electorală s-a vorbit despre centrale de cartier , dar până în prezent nu există niciun proiect al municipalității în această direcție. Există bani europeni, circa 180 milioane de euro, pentru aceste soluții noi, moderne, dar Primăria Generală este incapabilă să acceseze aceste fonduri și să rezolve problemele bucureștenilor”, explică Nicușor Dan, Deputat de București

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.