DISTRIBUIŢI

Numai cine nu a lucrat în mediul privat nu a auzit cuvintele „m-a certat contabila”,„contabila zice că nu e voie”, „m-a sunat contabila că nu e bine”. Numai un prost își poate imagina că un contabil va face evaziune fiscală prin depunere de decont de TVA fals ca să se îmbogățească vreun antreprenor infractor. De altfel nici nu-mi amintesc vreun caz de evaziune fiscală în ultimii ani în care să fi fost pus sub acuzare contabilul. Așadar e-TVA este un document complet inutil de vreme ce toate facturile se înregistrează în site-ul ANAF și toate casele de marcat sunt legate la ANAF, iar probabilitatea ca un contabil să nu le declare în decontul de TVA este zero.

Invențiile și bâlbâielile lui Boloș și Ciolacu u cos din minți mediul privat. Mai ales că cei doi nu înțeleg că cel care face evaziune nu numai că nu transmite e-facturi, ci nu taie deloc facturi, nu completează deconturi de TVA și nu are de gând să o facă, nici cu digitalizare, nici fără.

Contabilii și antreprenorii au protestat luni în Piața Victoriei din Capitală, dar și alte orașe ale țării, față de „abuzurile legislative şi măsurile fiscale opresive”. Reprezentanții lor au avut discuții la Guvern și la Ministerul Finanțelor. De la ultimele, Valentina Saygo, economist, contabil şi antreprenor, a plecat mai devreme. Aceasta s-a plâns că după o oră ea și colegii ei nici n-au apucat să ia cuvântul.

Cum au decurs discuțiile contabililor cu reprezentanții Ministerului Finanțelor

„Eu am ieşit mai devreme decât colegii mei, ei au rămas în continuare. Am promis că ţine protestul până la 13:30 – şi am ieşit şi am dat drumul oamenilor. E caniculă, nu-mi permiteam să-i ţin în soare atâta vreme. Îi aştept şi pe ceilalţi colegi. Oricum, nu eram ascultaţi, n-am fost lăsaţi să vorbim cât am fost eu în sală, într-o oră şi ceva, nu depăşisem subiectul 1. Domnul ministru a fost radical şi atunci am ieşit. N-avea rost. Decât să pierd timpul acolo am preferat să închidem protestul, să le dăm drumul oamenilor pentru că a fost foarte cald. M-am simţit responsabilă pentru sănătatea şi viaţa lor”, a declarat Valentina Saygo, potrivit Agerpres.

Saygo a precizat că la Ministerul Finanțelor s-au întâlnit cu ministrul Marcel Boloș, șeful ANAF și „foarte multe persoane din minister şi din ANAF, care nu ştim cine sunt, nu s-au prezentat”.

Contabilă: La Ministerul Finanţelor nici măcar nu ni s-a permis să vorbim

Întrebată ce măsuri vor lua în continuare, Valentina Saygo a spus că așteaptă finalizarea discuțiilor și vor lua o decizie la rece: „A fost total diferit faţă de ceea ce s-a întâmplat la Guvern. La Guvern am fost ascultaţi, la Guvern am fost înţeleşi. Revenim peste 2 zile cu nişte soluţii punctuale, tehnice, foarte tehnice, pe când la Ministerul Finanţelor nici măcar nu ni s-a permis să vorbim în prima oră de discuţie. Dar, totuşi, dacă ai mei colegi dacă au rămas, au avansat nişte discuţii. Aşteptăm să iasă şi restul colegilor şi să vedem care este concluzia. Vom gândi la rece, nu la cald”.

6 ARII

  1. Cum ar fi sa faca contabilii si antreprenorii o greva fiscala, nu depunem nici declaratii, nu platim impozite, Pe noi ne trateaza ca pe niste infractori iar bugetarii fac risipa.

    • Da, cred ca asta este singura soluție . De zeci de ani, dupa Revoluție, contabilii au fost cinsiderati ca niste sclavi, doar cu obligatii si responsavilitati, cu sancțiuni chiar si daca aveau deeotate sau argumente!
      Trebuie sa ne unim forțele mai mult ca oricand, pt ca NU se mai poate in acest ritm!!

  2. Contabilii sunt tratați ca și cum ar fi pe statul de plata al Anaf.Un exemplu: Firma închiriază un imobil de la persoana fizica.In loc sa și declare și sa și plătească impozitul pe venitul din chirii proprietarul, contabilului firmei trebuie sa declare și sa achite lunar acest Impozit…adică se ocupa de strângerea de venituri de la persoane fizice în favoarea statului.Nu e normal sa arunci pisica asa, e problema statului de fapt!

  3. Pe popa nu trebuie sa il contrazici, trebuie sa faci ce spune el. Bolos este un popa si nu un preot. Dar, nu este nici popa, nici economist!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.