Acasă Actualitate De ce a fost obligată detractoarea lui Kovesi să părăsească procuratura în...

De ce a fost obligată detractoarea lui Kovesi să părăsească procuratura în care lucra încă din 1983

DISTRIBUIȚI

Norica Nicolai (fostă Norica Clinci) nu a fost vreo sclipitoare, intrând la Facultatea de Drept abia la 21 de ani. Din CV-ul ei lipsește perioada de la terminarea liceului și până la intrarea la facultate când e neclar cu ce s-a ocupat. Din 1983, Norica a devenit procuror al regimului comunist, funcție din care a obținut condamnarea unui nevinovat care avea același nume cu persoana vinovată. Pentru a-și acoperi greșeala, Norica a modificat pe mandatul de arestare datele vinovatului și fără ca vinovatul să fie de fapt judecat l-a încarcerat iar nevinovatul lăsat să plece acasă fără a fi achitat. Detalii AICI.
Dar nu acesta a fost motivul pentru care această cață care acum ne dă lecții de drepturile omului a părăsit procuratura.
După Revoluție, în anul 1991, deși avea calitatea de procuror pe lângă Procuratura Locală Oltenița – județul Călărași, Norica Nicolai, încălcând legea, a reprezentat, în baza unei procuri, un cetățean străin, într-un proces de înfiere a unui copil din București. Procesul a avut loc la Tribunalul Călărași. Pentru a-și motiva fapta neconformă cu statutul de procuror, doamna Nicolai a invocat necunoașterea legii. La o lună după acest incident, doamna Nicolai nu a mai avut de ales și a părăsit magistratura. Informațiile se regăsesc în mapa profesională a Noricăi Nicolai de la Parchetul General.
Norica Nicolai nu a explicat niciodată informațiile prezente în mapa sa profesională.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.