Acasă Actualitate Mesajul președintelui Iohannis la comemorarea a 30 de ani de la jertfa...

Mesajul președintelui Iohannis la comemorarea a 30 de ani de la jertfa lui Liviu Babeș

DISTRIBUIȚI

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 2 martie a.c., un mesaj cu prilejul comemorării a 30 de ani de la jertfa eroului-martir Liviu Cornel Babeş.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„În urmă cu exact 30 de ani, Liviu Cornel Babeş şi-a dat foc pe pârtia ‘Bradul’ din Braşov în semn de protest faţă de abuzurile şi fărădelegile regimului comunist.

Gestul său temerar reprezintă una dintre paginile pline de eroism şi în acelaşi timp de dramatism din istoria noastră recentă. Spre disperarea regimului comunist, prin jertfa sa, despre care s-a aflat rapid în presa internaţională, Liviu Babeş a spus lumii întregi că poporul român era asuprit, iar România trăia, acum trei decenii, una dintre cele mai negre perioade din istoria sa.

Liviu Babeş a renunţat la viaţa sa pentru un adevăr. El şi-a continuat însă existenţa în memoria noastră devenind astfel un învingător.

Există multe feluri de a ne aminti de jertfa sa. Unul dintre acestea este să înlocuim cuvintele cu fapte. Să nu ne mai lăsăm minţiţi, manipulaţi! Să nu mai lăsăm niciodată un regim abuziv să calce în picioare legea şi drepturile noastre! Să nu mai trăim niciodată în minciună şi frică!

Fie ca memoria lui să rămână veşnic în inimile noastre!”

2 COMENTARII

  1. Apreciez mesajul presedintelui Klaus Iohannis “Să nu mai lăsăm niciodată un regim abuziv să calce în picioare legea şi drepturile noastre!” Scoţianul Douglas Wallace a fost acum 30 de ani mesagerul lui Liviu Babes Intors intenpestiv in Scotia, Wallace a contactat in 12 martie săptămânalul Sunday Times povestind despre “Omul in flacari pe schiuri!” din Poiana Brasov. Stirea transmisa de postul de Radio Europa Libera –reporter Emil Hurezeanu a facut inconjurul lumi! Dupa gestul urias al “neinfricatului” Babes, dictaturile comuniste din Europa de Est au cazut in ’89 una dupa alta: Polonia,Germania de Est, Bulgaria, Cehoslovacia, Ungaria si 22.dec.1989 Romania! Mircea Sevaciuc

  2. Comentariu –Mircea Sevaciuc
    Apreciez mesajul presedintelui Klaus Iohannis “Să nu mai lăsăm niciodată un regim abuziv să calce în picioare legea şi drepturile noastre!” Scoţianul Douglas Wallace a fost acum 30 de ani mesagerul lui Liviu Babes Intors intenpestiv in Scotia, Wallace a contactat in 12 martie săptămânalul Sunday Times povestind despre “Omul in flacari pe schiuri!” din Poiana Brasov. Stirea transmisa de postul de Radio Europa Libera –reporter Emil Hurezeanu a facut inconjurul lumi! Dupa gestul urias al “neinfricatului” Babes, dictaturile comuniste din Europa de Est au cazut in ’89 una dupa alta: Polonia,Germania de Est, Bulgaria, Cehoslovacia, Ungaria si 22.dec.1989 Romania!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.