Acasă Actualitate De ce are deputatul Radu Stroe mașină de la salonul de masaj?

De ce are deputatul Radu Stroe mașină de la salonul de masaj?

DISTRIBUIȚI

Nu-i de mirare că parlamentarii fac tot ce le stă în putință pentru a tărăgăna dezbaterile la noua lege privind organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, instituție care le-a dat serioase bătăi de cap multor aleși. Coaliția PSD-PNL a funcționat din nou ieri în Biroul Permanent al Senatului, unde s-a decis ca noua Lege ANI să fie dezbătută în comisii pånă lunea viitoare, urmånd să intre în plenul Senatului într-o ședință specială, marți, 11 mai, a declarat liderul senatorilor liberali, Puiu Hașotti. Mult mai tårziu decåt le solicitase președintele Traian Băsescu la consultările de la Cotroceni. Probabil Hașotti s-a gåndit și la soarta prietenului și colegului său de partid Radu Stroe.
Liberalul Radu Stroe, ajuns deputat după ce colegul său Bogdan Olteanu a decis că la BNR salariile sunt mult mai bune decåt la Parlament, este o figură ușor ștearsă a politicii romånești. Cu excepția mandatului de secretar general al guvernului cu rang de ministru, în timpul guvernului Tăriceanu, Radu Stroe a făcut parte permanent din eșaloanele doi-trei ale PNL. Ce-i drept, ca orice politician a avut și el visuri de preamărire, dorindu-și la un moment dat chiar funcția de ministru al Apărării. N-a fost să fie, iar Radu Stroe a rămas în umbra colegilor săi.
Dacă la împărțirea funcțiilor politice a fost mai puțin norocos, în ceea ce privește statutul său în societate, dat de poziție și de avere, Radu Stroe nu se poate plånge. Divorțat, fără copii, Radu Stroe poate fi zărit frecvent pe străzile din București la volanul unui superb Audi A4, cu număr de înmatriculare B 73 VAH, de culoare argintie, care valorează cåteva zeci de mii de euro, potrivit cunoscătorilor. Într-una din plimbările sale, Radu Stroe a fost fotografiat de către reporterii ziarului „Curentul“ aflați pe urmele deputatului liberal.
Pånă aici nu ar fi nicio problemă. Problemele încep după ce consulți declarația de avere a liberalului Stroe, depusă oficial la Camera Deputaților pe 1 februarie 2010. Potrivit documentului oficial, Radu Stroe nu are nicio mașină. Să nu credeți că este vreun sărăntoc! Are terenuri în județul Iași, are un apartament în Predeal, depozite de peste 55.000 de euro și depozite în lei de aproape 170.000 RON. Ce-i drept, nu are milioanele de euro ale altora, dar nici nu se poate plånge că stă la måna indemnizației de parlamentar. În declarația de avere, la rubrica bunuri mobile (autoturisme/autovehicule), Radu Stroe a tras o linie mare cåt rubrica. Și-atunci, se naște firesc întrebarea: Ce-i cu Audi A4 la volanul căruia se plimbă degajat alesul liberal? Achiziționarea unui autoturism de către deputatul liberal îl obligă pe acesta să depună o nouă declarație de avere la Camera Deputaților, după modelul practicat de colega sa Diana Tușa, care și-a revizuit de vreo trei ori pånă acum declarația de avere după ce a cumpărat și våndut vreo două mașini.
Am verificat de altfel și declarația de interese a lui Radu Stroe, deoarece putea fi valabilă ipoteza că mașina aparține unei firme la care acesta are acțiuni. Nimic. Nicio firmă, nicio acțiune. Ne-am gåndit atunci că o fi primit mașina spre folosință de la un prieten mai generos din fire. În aceste condiții, automobilul trebuia să apară la punctul 6 din declarația de avere care face referire tocmai la cadourile, serviciile și avantajele primite gratuit sau subvenționate față de valoarea de piață, din partea unor persoane, organizații, societăți comerciale, regii autonome, companii/societăți naționale sau instituții publice romånești sau străine. Dar și acolo rubrica din declarația de avere este complet goală.

Mașina este luată în leasing de o firmă care se ocupă cu întreținerea corporală

Potrivit datelor obținute de ziarul „Curentul“, mașina Audi A4 argintie, cu număr de înmatriculare B 73 VAH, este luată în leasing de către SC GO FIT CENTER SRL, unde asociat unic și administrator este Dana Duică. Obiectul de activitate al firmei SC GO FIT CENTER SRL este  întreținerea corporală. Profitul cumulat pe 2007 și 2008 pentru această firmă a fost de aproximativ 10.000 de euro. Prețul unui model Audi A4 precum cel pe care-l conduce Radu Stroe pleacă de la 30.000 de euro. O investiție mare pentru o firmă atåt de mică!
Conform informațiilor noastre, Dana Duică este implicată și în afacerile cu energie eoliană, fiind Directorul Executiv al Asociației Romåne pentru Energie Eoliană (AREE). Deși am încercat să elucidăm cu Dana Duică misterul AUDI-ului argintiu cu care se plimbă Radu Stroe, după ce inițial ne-a răspuns la telefon rugåndu-ne să revenim mai tårziu, a adoptat tactica binecunoscută: nu a mai răspuns la apelurile repetate ale noastre. La fel a procedat și Radu Stroe, deși telefonul său este plătit din bani publici și se presupune că ar trebui să răspundă măcar presei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.