Acasă Actualitate Degeaba a riscat SIIJ și a retras apelul în dosarul Hrebenciuc, Înalta...

Degeaba a riscat SIIJ și a retras apelul în dosarul Hrebenciuc, Înalta Curte a decis rejudecarea dosarului

DISTRIBUIȚI

Secția din Parchetul General condusă de Gheorghe Stan și Adina Florea a încercat să-l ajute pe Viorel Hrebenciuc să rămână doar cu cei doi ani de închisoare primiți la fond prin retragerea apelului făcut de procurorii DNA. Hrebenciuc și-a recunoscut faptele, a turnat și a beneficiat de limite de pedeapsă de un sfert față de cele prevăzute de lege, primind doar doi ani de închisoare pentru o șpagă în 12.000 hectare de pădure, evaluată la 84 milioane de euro. Cum are peste 60 de ani ar fi urmat să execute doar 8 luni din care deja stătuse în arest preventiv în condiții precare suficient cât să nu mai stea deloc în închisoare. Astăzi completul de apel format din cinci judecători supremi însă a decis rejudecarea fondului:

În temeiul art. 421 alin. 1 pct.2 lit. b) din Codul de procedură penală admite apelurile formulate de apelantele părţi civile Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice şi Suciu Alina şi de apelanţii inculpaţi Adam Ioan, Bengescu Dan Costin, Bularca (fostă Adam) Anca Roxana, Hrebenciuc Andrei, Hrebenciuc Viorel, Iacob Sorin Ion, Kadas Iosif, Mătăsel Ioan, Ordog Lorand Andras, Sturza (fostă Zaharia) Gabriela Rodica şi Sturza Paltin Gheorghe împotriva sentinței penale nr.286 din data de 09 mai 2018 pronunţată de Înalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia penală, în dosarul nr.278/1/2015, privind si pe intimaţii inculpaţi Călugăr Daniel Constantin, Chiuariu Tudor Alexandru, Crăciunescu Adam şi Varga Ioan Gheorghe. Desfiinţează sentinţa penală apelată şi trimite cauza Curtii de apel Brasov.

Decizia s-a luat cu majoritate, cu opinie separată, în principal, în sensul repunerii cauzei pe rol în vederea punerii în discuţie a sesizării Curţii de Justiţie a Uniunii Europene cu întrebarea preliminară vizând interpretarea art. 2 şi art. 19 din Tratatul privind Uniunea Europeană şi art. 47 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. În subsidiar, în sensul suspendării cauzei în baza art. 2 alin.2 şi art. 413 alin. (1) pct. 11 din Codul de procedură civilă până la pronunţarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene în cauzele înregistrate sub nr. C-357/19, C-547/19 şi C-811/19.

Hrebenciuc alintat duios Javra a luat șpagă 84 milioane de Euro

DNA scria în rechizitoriu că „inculpatul Bengescu Dan Costin l-a cointeresat pe inculpatul Hrebenciuc Viorel, deputat în Parlamentul României, care avea rolul de a-și folosi influența politică la nivelul instituțiilor și autorităților publice din județul Bacău și a celor de la nivel central, pentru urgentarea atingerii obiectivelor stabilite în antecontract, în schimbul a 12.000 de hectare din suprafaţa reconstituită. ” spun procurorii DNA. Având în vedere că un hectar de pădure costă 7000 de EURO în zona respectivă, partea lui Hrebenciuc ajungea la 84 milioane de Euro.

2 COMENTARII

  1. JUSTITIA DIN ROMANIA ESTE O BAGATELA PE CARE O MANEVREAZA BORFASII SI TICALOSII CUM VOR.
    ROMANIA N-A FOST SI NICI NU VA FI STAT DE DREPT. MACAR SA SE RESPECTE CELE 10 PORUNCI DIN BIBLIE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.