Acasă Actualitate Shenzen Daily: Românul Duiu Onofrei a deschis o școală de arte marțiale...

Shenzen Daily: Românul Duiu Onofrei a deschis o școală de arte marțiale în China

DISTRIBUIȚI

„Este greu de imaginat cât de mult ar putea fi fascinat un străin de artele marțiale până când îl întâlnești pe Duiu Onofrei, un bărbat din România care practică Qwan Ki Do de aproape 30 de ani.”, scrie cotidianul Shenzen Daily.

„Qwan Ki Do este o artă marțială cu tradiții antice, care este foarte modernă în același timp. Fondatorul stilului este Pham Xuan Tong, un maestru vietnamez care a studiat și stilul chinezesc de arte marțiale. Astfel, el a combinat cele două stiluri, rezultând stilul Qwan Ki Do”, a explicat Onofrei cotidianului din Shenzen.

Duiu Onofrei are 49 de ani și a lucrat în România ca Director de Vânzări la Uniplus Radio și la ziarul Curentul, a fost coprezentatorul Andreei Marin la TVR și actor la Teatrul Nottara în trupa lui Dan Puric. În anul 2017 a plecat în China unde a deschis o școală de Qwan Ki Do, el deținând o centură neagră în acest sport. Pentru deschiderea școlii din Shenzen Duiu Onofrei a fost felicitat de oficialii Federației Internaționale de specialitate, aceștia declarându-se încântați de modul în care românul promovează și reprezintă acest sport, într-o țară cu tradiție în artele marțiale.

Duiu are planuri mari în orașul care l-a adoptat, ziarul din Shenzen scriind că românul vrea să ajute orașul să organizeze următorul Campionat Mondial de Qwan Ki Do din 2024, reunind concurenți din aproximativ douăzeci de țări.

Onofrei a spus că a împărtășit această idee cu personalul Centrului Internațional de Cultură și Servicii Nanshan din Centrul de Servicii Zhaoshang. „Se pare că avem în față cinci ani, dar timpul zboară. Am avea multe de pregătit dacă vom avea în sfârșit șansa de a organiza competiția ”, a declarat Onofrei cotidianului chinezesc.

În prezent, Campionatul Mondial Qwan Ki Do este organizat la fiecare patru ani de Uniunea Mondială din Qwan Ki Do. A avut loc în țări europene, precum Franța, România, Italia, Germania, Belgia și Elveția. Onofrei speră nu numai să poată să aducă acest concurs în China, dar cel mai important să antreneze o echipă chineză pentru a reprezenta țara în competiție.

Pe lângă afacerea prin care predă Qwan Ki Do Onofrei a participat la multe activități de voluntariat din oraș devenind membru al unei echipe internaționale de voluntari numită „HOPE”.
Onofrei le-a declarat jurnaliștilor chinezi că se simte întotdeauna fericit să îi ajute pe cei care au nevoie. De asemenea, el oferă cursuri gratuite de autoapărare pentru femei în fiecare săptămână în Nanshan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.