Acasă Actualitate Deja Raed Arafat nu mai suportă nici libertățile garantate de CEDO

Deja Raed Arafat nu mai suportă nici libertățile garantate de CEDO

DISTRIBUIȚI

După ce a pierdut lupta în instanță cu jurnalistul Liviu Alexa care a vorbit pentru prima dată despre „băieții deștepți din sistemul de urgență”, Raed Arafat nu mai ține cont nici de Constituție, nici de Convenția Europeană a Drepturilor Omului și, în calitatea sa de Secretar de Stat la Interne, postează pe Facebook un atac virulent la adresa jurnalistului Mihai Duță de la România Liberă și B1TV, deși CEDO a statuat încă din anul 2000 în cazul Özgür Gündem contra Turciei „că autorităţile unui Stat democratic trebuie să tolereze critica chiar şi atunci când aceasta este considerată provocatoare sau insultătoare” (ceea ce nu e cazul editorialului lui Duță), în timp ce Consiliul Europei atrăgea încă din 2001 atenția asupra dificultăţilor juridice şi practice impuse activităţii jurnalistice de către autoritățile publice. Arafat dacă vrea să reprezinte în continuare o autoritate publică, trebuie să învețe să tolereze critica jurnaliștilor că nu ni-l imaginăm lucrând în mediul privat, având în vedere că într-o emisiune la Antena 3, ne anunța acum câteva luni că e mândru să fie etatist, un curent ce dorește controlul total al statului asupra societății. Acum deși CEDO garantează libertatea de exprimare și pe teritoriul României, Arafat are tupeul să pună între ghilimele calitatea de jurnalist a lui Mihai Duță. Ei, de-acum vom scrie și noi despre „medicul” Arafat că nu ne place cum scrie pe Facebook, că dacă el se poate îndoi de calitatea de jurnalist a lui Duță, în oglindă, ne îndoim și noi de calitatea lui Arafat de medic pe motiv că e agramat.
Mihai Duță scrie în editorialul său din România Liberă despre minciunile lui Arafat din cazul Siutghiol, că Arafat l-a linșat la televizor pe pilotul privat, eroul Apăvăloaie, pe care l-a catalogat ca inconștient, că trupul planoristului prăbușit a fost găsit de turiști, că salteaua la sinuciderea femeii din capitală nu a putut fi umflată.  „Arafat a infirmat că pilotul ar fi anchetat, acest lucru fiind de competența Autorității Aeronautice Române și nu a SMURD. Adică a cam sugerat și cine să se ocupe de salvator, că poate existau dubii. S-o găsi până la urmă cineva să-l amendeze din nou. De asta nu cred că Arafat, sau alții ca el, trebuie să decidă cum și cine poate fi salvat, pentru că deja nu-l mai interesează persoanele care sunt salvate. Singurul lucru pe care vrea să-l salveze este doar marele său orgoliu. S-au mai văzut cazuri în care sisteme bune au fost sufocate chiar de către cei care le-au creat.”, constată cu amărăciune Duță în editorialul său din România Liberă.

Plecând de la această propoziție, Arafat îl lovește sub centură pe Duță (greșelile gramaticale îi aparțin Secretarului de Stat): „acesta s-a saturat ca eu sa decid, si am sa-l spun ca el este liber sa-si puna viata in mana comerciantilor ca sa decida ei pentru el, sistemul nostru si legislatia noastra il permit acest lucru, nu trebuie insa sa puna si viata altora in mana lor incercand sa distruga impreuna cu prietenii sai ce este la acest moment recunoscut pe plan international ca fiind un sistem aflat integral in slujba omului de rand, fara interese is fara pretentii, reprezentand unul dintre cele mai complexe sisteme integrate din Europa si nu numai!” „Ce am facut eu, impreuna cu toti colegii si cei care ne-au sprijinit din partea populatiei si din partea politicului, este faptul ca in cursul a 26 de ani, am transformat un sistem in care oamenii mureau cu zile in cazul unor urgente si nu avea unde sa mearga sau unde sa fie dusi sa fie asistati corect, intr-un sistem in care ai sansa sa fi salvat!”. Repede o oglindă pentru Arafat să se pupe în ea. Asta cu 26 de ani e o aroganță gen Gigi Becali că Arafat a avut atribuții de coordonare în sistemul național de urgență abia din 2007 și salvarea venea și înainte de 1989. Am evoluat din 1989 până acum dar nu datorită lui Arafat. Toată omenirea a evoluat mai ales tehnic. Dacă Arafat e bucuros că e mai bine decât în urmă cu 26 de ani să ne spună: de ce la Colectiv, răniții au ajuns cu taxiurile la spitale, de ce n-a lăsat să intervină salvările private, de ce nu i-au găsit mai repede pe Aura Ion și Adrian Iovan, de ce a mințit în cazul Siutghiol, de ce, de ce, de ce? Cum spunea pe Facebook și salvamontistul Ciprian Lolu „sa se dea un singur exemplu cand elicopterul rosu smurd a reusit o misiune de salvare in Piatra Craiului…Niciodata! …delicat nu?”
Duță comentează și el atacul lui Arafat: „Ma așteptam să-l întrebe totuși și pe domnul Dragnea ce a făcut el în afara de vreo doua dosare penale. L-aș fi respectat pentru asta. Pana la urma asta e concluzia: respectuos cu politicienii care-l ataca, arogant și superior cu jurnaliștii care-l critica. Mare tărie de caracter!”

Dar Arafat e nu numai lăudăros, ci și demagog. În urmă cu două zile ne spunea la RFI că nu știe cum să se rezolve problema politizării funcțiilor de conducere. „Această problemă este foarte veche și o vedem și la nivelul consiliilor județene,consiliilor locale care au spitale în coordonarea lor și care cum se schimbă o conducere,se schimbă și conducerea spitalului.O vedem și la nivel mai mare, la spitale de stat,unde în anumite momente se schimbă managerii tot pe o linie din asta:acum schimbăm că am venit noi. … Dacă am avea un sistem liber de politică în managementul spitalelor,este posibil să urmeze să avem manageri profesioniști care vin,dau concurs…”
Oare în ideea depolitizării l-a susținut „specialistul” apolitic Arafat pe Victor Ponta la președinția României? Tare-l mai iubește lumea pe Arafat că parcă a avut succes Ponta… Și încă nu fuseseră Colectiv, Siutghiol, planoristul, Piatra Craiului, sinuciderile, sponsorizările la ISU, Tolontan…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.