Home Actualitate Delapidare: Șeful delegației TVR la CM 2022 a achiziţionat 712 bilete preferențiale

Delapidare: Șeful delegației TVR la CM 2022 a achiziţionat 712 bilete preferențiale

DISTRIBUIŢI

Reprezentanţii Televiziunii Române au depus astăzi, 17 ianuarie, o plângere penală privind modul în care au fost achiziţionate şi gestionate biletele oferite televiziunii publice, la preţuri speciale, de organizatorul CM de Fotbal Qatar 2022, respectiv FIFA.

Scandalul a pornit după ce miercuri seara, 14 decembrie, chiar înainte de începerea celei de-a doua semifinale, persoana care a achiziționat 2 bilete de la șeful delegației TVR a trimis un e-mail pe mai multe adrese ale unor angajați TVR, denunțând că accesul pe stadion nu i-a fost permis, deși era în posesia biletelor.

Acesta a povestit în detaliu ce s-a întâmplat și a acuzat că a cumpărat biletele la suprapreț, plătind 1.800 de euro pentru ambele, deși prețul lor oficial era de aproximativ 1.240 de euro. La 280 de Euro câștigați per bilet, jurnalistul și-a băgat în buzunar 199.360 de Euro.

Iniţial, TVR a demarat o procedură de cercetare disciplinară în urma unor e-mailuri prin care un cetăţean a reclamat faptul că domnul Cristian Oprean, coordonatorul delegaţiei televiziunii publice la Campionatul Mondial din Qatar, i-a vândut bilete pentru partida Franţa – Maroc. Tichetele erau marcate „ROTVR”, acestea fiind destinate Televiziunii Române, în calitate de broadcaster oficial al evenimentului pentru România, iar reclamantul nu a putut intra pe stadion din cauza condiţiilor speciale în care biletele puteau fi folosite. De asemenea, cetăţeanul a reclamat faptul că a plătit o sumă mult mai mare decât cea înscrisă pe bilete.

Ulterior, într-un interviu acordat Paginademedia.ro, domnul Cristian Oprean a declarat că a cumpărat un număr de 64 de bilete la Campionatul Mondial „pentru prieteni”, pentru „a ajuta”. Totodată, coordonatorul delegaţiei TVR la CM din Qatar a recunoscut că nu a anunţat conducerea instituţiei pentru că „nu era nevoie” – în contextul în care aceste facilităţi erau oferite Societăţii Române de Televiziune de către FIFA prin intermediul EBU (European Broadcasting Union).

Cu toate acestea, ca urmare a consultării portalului oficial pus la dispoziţie de FIFA pentru comanda biletelor, reprezentanţii TVR au aflat că domnul Oprean a achiziţionat în numele TVR, dar fără să fie mandatat în acest sens, nu 64, ci 712 de tichete de acces la diferite partide ale CM de Fotbal 2022.

Prin acţiunile sale, domnul Cristian Oprean şi-a depăşit atribuţiile de coordonator al delegaţiei TVR la CM din Qatar şi a abuzat de poziţia sa pentru a achiziţiona şi transmite altor persoane biletele emise de reprezentanţii FIFA pentru SRTv.

La începutul săptămânii trecute, domnul Oprean şi-a înaintat demisia înainte ca cercetarea disciplinară demarată de conducerea TVR să fie încheiată, motiv pentru care procedura internă a fost sistată.

În aceste condiţii, managementul TVR a decis sesizarea organelor de urmărire penală.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.