Acasă Actualitate Deputat PSD: proiectul de modificare a Codului Fiscal a fost impus de...

Deputat PSD: proiectul de modificare a Codului Fiscal a fost impus de Nicolae Ciucă

DISTRIBUIȚI

Codul Fiscal trebuie să sprijine firmele româneşti şi pe angajaţii lor, nu să le împovăreze, consideră deputatul PSD de Iași, economistul Vasile Toma.

Asociat la mai multe firme, deputatul consideră că „orice firmă românească afectată înseamnă mii şi zeci de mii de cetăţeni afectaţi. Angajaţi, familiile lor, colaboratori, consumatori. Toţi sunt cei care sunt nevoiţi să deconteze în cazul în care regimul fiscal se schimbă fără a li se lua în calcul nevoile şi provocările cu care se confruntă, mai ales în această perioadă.”

„Modificarea Codului Fiscal este o decizie care nu trebuie impusă de niciun reprezentant al statului, indiferent de cine ar fi sau cum s-ar numi acesta. Vorbim de schimbări fundamentale care nu trebuie să aducă dezechilibre şi să afecteze firmele româneşti, cele care sunt de fapt temelia economiei noastre.

Alături de colegii mei social-democraţi, continuăm să aducem îmbunătăţiri viziunii impuse de premier în privinţa modificărilor Codului Fiscal şi suntem pregătiţi să intervenim prin corecţiile necesare în aşa fel încât acesta să nu conducă la discriminarea firmelor mici în favoarea marilor companii şi să nu prejudicieze industrii importante, precum transporturile şi HoReCa.

Este firesc ca, în orice stat care este cu adevărat partenerul cetăţenilor, deciziile să se ia prin consultare şi dialog cu cei vizaţi, de aceea, discuţiile cu reprezentanţii mediului de afaceri sunt absolut esenţiale şi obligatorii, motiv pentru care considerăm legitime şi susţinem întru-totul următoarele solicitări venite din partea antreprenorilor români:

1. Diurna din transporturi să nu fie inclusă în plafonul de 33% privind veniturile extrasalariale, astfel încât aceste sume legate de diurnă să poată continua să fie impozitate favorabil pentru ca transportatorii noştri să continue să fie competitivi pe plan european.

2. Aplicarea impozitului specific HoReCa de 1% din cifra de afaceri să se facă de la 1 ianuarie 2023, în loc de 1 august 2022.

În plus, la fel de important!

Solidaritatea şi echitatea socială trebuie să fie principiile concrete ale activităţii statului şi fundamentul real al oricărei decizii, motiv pentru care considerăm absolut necesar să se aplice cât mai rapid:

– Supraimpozitarea pensiilor speciale

– Supraimpozitarea salariilor de lux din sistemul bugetar

– Taxa temporară de solidaritate la firmele cu venituri mari de peste 100 de milioane de euro”, anunță Vasile Toma, Deputat al Judeţului Iaşi.

3 COMENTARII

  1. Ce sa faca si pzdistii? Duypa ce s-au batut cu ranga-n piept sa modifice codul lui Da Vincii, acum spun ca nu ei, ca ceilalti. Tot USL se cheama! De-abia astept alegerile sa le-o aratam pe aia verde!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.