Acasă Actualitate ”Deputatul Puișor” dă cu subsemnatul la Parchet pentru conflict de interese

”Deputatul Puișor” dă cu subsemnatul la Parchet pentru conflict de interese

DISTRIBUIȚI

Deputatul Florin Popescu, cunoscut însă ca ”Deputatul Puișor” după ce a fost acuzat că le-a oferit alegătorilor 60 de tone de pui la rotisor obținuți de la un afacerist care ulterior l-a denunțat pentru fapte de corupție, a fost chemat la declarații de către procurorii Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție. El răspunde întrebărilor anchetatorilor într-o altă cauză, deschisă în urma sesizării formulate de Agenția Națională de Integritate. Inspectorii ANI susțin că deputatul s-a aflat în conflict de interese în perioada în care era președintele Consiliului Județean Dâmbovița. ANI a trimis dosarul la Parchet în luna aprilie 2013.

Florin Popescu a semnat în calitate de președinte de CJ un contract cu o firmă la care fusese asociat înainte de a intra în administrația publică. Contractul avea o valoare de peste 220.000 de euro. ”În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese de către FLORIN AURELIAN POPESCU, întrucât, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, a semnat contractul de proiectare și execuție lucrări nr. 436/20.10.2010, precum și șapte acte adiționale la contractul de lucrări nr. 134/19.06.2008, încheiate între Consiliul Județean Dâmbovița și S.C. PROCOR S.A., societate unde acesta a deținut calitatea de asociat până în luna iunie 2008, beneficiul patrimonial obținut fiind în cuantum de 1.003.509,37 Lei (aprox. 228.070 Euro)”, a arătat ANI într-un comunicat de presa.

 

Florin Popescu ar fi cerut, în 2012, de la un om de afaceri, peste 60 de tone de carne de pui ce a fost împărțită ulterior electoratului din județul Dâmbovița. Procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva sa pentru infracțiunea de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Anchetatorii i-au pus averea sub sechestru și au cerut Camerei Deputaților ridicarea imunității sale parlamentare și încuviințarea arestării preventive, dar până acum, aleșii nu au luat o decizie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.