DISTRIBUIȚI

Alexandru Arșinel a fost politruc încă din anii 80. Revoluția l-a prins în funcția de secretar de partid la Teatrul de Revistă. Imediat, Arșinel s-a dat cu poporul punând umărul la dărâmarea comunismului, la clădirea căruia ajutase din tinerețe. Astfel, Arșinel beneficiază de toate avantajele posibile pentru un revoluționar printre care o pensie de „erou” de aproape 3.000 de lei, un apartament de lux în Cotroceni cumpărat prioritar de la stat și scutire de impozite inclusiv pe cele patru case de vacanță de la Sinaia, 2 Mai, Dolhasca și Crevedia.
Arșinel a fost încă de la început contestat de Jan Ciochină, preşedintele Asociaţiei „Radio Libertatea 22“: „Arşinel e un impostor, n-a avut nicio treabă cu revoluţionarii care au ocupat clădirea Radioului. A fost adus de acasă în după-amiaza de 22 decembrie 1989, a fost băgat pe o uşă din spate şi a vorbit câteva minute pe post. După aceea a plecat acasă. Nu se poate spune că a avut rol determinant“.

Întrebat în 2015 cum explică faptul că este contestat de Asociația „Radio Libertatea 22”, Alexandru Arşinel s-a apărat: „E treaba lor dacă m-au contestat, sunt oameni şi oameni. Eu am fost primul care am vorbit din balconul de la Radio. Dosarul meu demonstrează că nu am văzut Revoluţia la televizor şi că am fost în focul evenimentelor. Nu eu am cerut certificat, cei de la asociaţie mi-au propus să trimită dosarul mai departe şi am zis: da, domnule, vreau să se ştie că nu am stat acasă“. Și noi vrem să se știe că nu toți cei care au fost la baricada de la Inter sau la Timișoara începând cu 16 decembrie și-au luat certificat de revoluționar. Eroismul nu e de vânzare, Arșinele!
După 32 de ani, Secretariatul de stat pentru revoluționari cere retragerea certificatului lui Alexandru Arșinel, deoarece actorul nu ar fi avut un „rol determinant” în Revoluția din 1989.
O comisie din cadrul Secretariatului de stat pentru problemele revoluționarilor (SSPR) a decis, într-o ședință de acum două luni, demararea procedurilor pentru retragerea certificatului de revoluționar atât pentru Alexandru Arșinel.
„Se constată că domnul Alexandru Arșinel nu îndeplinește condiția pentru a deține Certificatul – LRD (n.a. Luptător cu Rol Determinant), în sensul că în perioada 14-22 decembrie 1989 nu a avut un rol determinant la declanșarea și victoria Revoluției Române din Decembrie 1989, nu și-a pus viața în pericol în confruntările cu forțele de represiune, nu a ocupat și nu a apărat obiectivele de importanță deosebită care au aparținut regimului totalitar, doar în localitățile în care, în urma acestor acțiuni și confruntări au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute, până la fuga dictatorului, respectiv până la ora 12.10 a zilei de 22 decembrie”, se arată în documentul aflat pe site-ul Guvernului.

Romfilatelia o instituție condusă eminamente politic l-a omagiat pe Arșinel emițând timbre poștale cu chipul lui. Și așa cum observa Ioan T. Morar, timbrul cu Arșinel costă 4,5 lei, iar cel cu Brâncuși un leu. Dar deja știm că impostorii se apreciază și se suțin doar între ei.

3 COMENTARII

  1. ACEASTA FORMA DE HOTIIE , HAIDUCIE …..A FOST ABORDATA DE TOTI CEI CARE S-AU DECLARAT REVOLUTIONARI…
    In 1898 A FOST LOVITURA DE STAT SI NU REVOLUTIE din aceasta cauza nu se solutioneaza Dosarul………………………

  2. IN ANII 90 IN TIMP CE TAIAU INDUSTRIA SI O DUCEAU LA FIER VECHI, FABRICILE DE REVOLUTIONARI ALE PARTIDULUI SI SECURITATII DUDUIAU DIN PLIN.

  3. A fost revolutie pana a fugit nea Nicu impreuna cu odiosa lui sotie din Bucuresti,dupa care securisti impreuna cu fosti activisti de partid si cu nea Nelu in frunte pentru ca sa ramana la conducerea Romaniei si sa scape majoritatea dintre ei de o pedeapsa meritata;pentru ca nea Nicu era dictactorul dar sistemul de teroarea in care traiau majoritatea romanilor era pus in practica de mult mai multi oameni(militie,securitate,armata,activisti de partid si poate or mai fi fost si altzi),teroarea si lipsurile de tot felul.
    Caci din 21 pana in 25 decembrie 1989 jigodiile astea au inventat teroristi care ii omoara pe romani defapt asta era o manevra prin care aia pomeniti mai sus au transformat revolutia intro lovitura de sta prin care nu doar ca au scapat de tragerea la raspundere pentru faptele lor ci si-au pastrat si functiile mentinanduse la conducerea tari,se stie si ca Iliescu Ion ia chemat rusi pentru ca sa scape Romania de teroristi public dar a fost fluierat de romani fapt nerescut de agentul rus iar Televiziunea Romana”libera”nu avea inregistrarea aia dupa ani cand Iliescu a fost acuzat de faptul asta numai ca a venit nu stiu care televiziune Franceza care a aratat inregistrarea si asha sa dovedit ca nea Nelu a mai mintit inca odata,l-am mai vazut tot pe Iliescu revoltat cand cineva ia spus ca nu a fost revolutie omul raspunzand ca inainte de 1989 era partidul unic iar dupa 1989 este democratie in Romania,da mai moshule asha este numai ca tot voi aia din P.C.R.nu atzi facut decat sa va schimbati haina de comunisti cu cea de democrati,putzin,prea putzin.
    Am fost si eu la revolutie dar nici prin cap nu mia trecut sa cer carnet de revolutionar pentru ca nu pentru asta am strigat jos Dictatorul ci pentru ca ma saturasem de minciuni,de faptul ca trebuia sa fiu atent ce spun sau ca nu puteam sa plec din Romania,material nu pot sa spun ca am duso prost pentru ca eu eram gestionar pe timpul ala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.