Acasă Actualitate Deși e inginer mecanic, șeful ANPC vrea să-i ia jobul lui Isărescu

Deși e inginer mecanic, șeful ANPC vrea să-i ia jobul lui Isărescu

DISTRIBUIȚI

Atâta populism ieftin ca la PSD-iști nu am mai văzut decât la guvernul Greciei. Inginer mecanic și mediu vorbitor de limbă engleză, Marius Dunca, președintele ANPC se crede Robin Hood. Acesta a anunțat că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor va demara în perioada următoare controale tematice la operatorii financiari bancari pentru a vedea dacă au pus în aplicare măsurile de remediere a deficiențelor constatate de inspectorii ANPC la controale anterioare, a declarat, joi, președintele instituției, Marius Dunca, într-o conferință, precizând că și-ar dori să îi permită legislația să poată suspenda activitatea de creditare către persoane fizice a băncilor.

Pe persoană fizică, adică!

„Vrem să vedem dacă măsurile de remediere a deficiențelor pe care noi le-am constatat în procesele verbale au fost puse în aplicare de operatorul financiar bancar. Dacă nu le-a pus, de ce? Aș dori să-mi permită legea să le suspend activitatea. Mi-aș dori să suspend activitatea de creditare. Autorizația o dă BNR, dar activitatea de creditare către persoanele fizice mi-aș dori să o pot suspenda. Caut în legislație. Vă anunț de pe acum. Caut legislația care îmi permite să pot suspenda activitatea de creditare. Știu. Aștept. Tot aștept. Mă consult cu toți specialiștii. Poate așa înțeleg și operatorii financiari bancari cât este de dificil. Nu au venit cu nicio măsură în sprijinul românilor care nu își mai pot plăti creditele. Românii de bună credință. Mai avem undeva la 33 de dosare în instanță pe Legea 193 și 4 în curs de depunere”, a spus Dunca.

Acesta a spus că, în colaborare cu Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), acum câteva luni a demarat un proiect prin care dorea să meargă împreună la operatorii financiari să discute și să găsească soluții pentru clienții care au luat credite în franci elvețieni.

„Asociația a putut participa (la negocierile cu băncile — n. r.), ANPC-ul nu. Din acest motiv avem un control tematic la operatorii financiari bancari. În momentul de față suntem la o bancă. Dacă nu ne-a primit în calitate de observatori, cu siguranță o să ne primească în calitate de organ de control. Vă pot spune câte reclamații avem de la începutul anului. În jur de 2.296, din care am reușit să soluționăm amiabil doar 389. Am restituit consumatorilor…s-au restituit 425.000 lei, 8.000 de euro și vreo 21.000 de franci elvețieni. Nesemnificativ, din punctul meu de vedere”, a explicat Marius Dunca.

Președintele ANPC a afirmat că, la nivel de declarații, operatorii financiari „sunt ași”, dar când se pune problema aplicării apar deficiențe.

„Chiar își bat joc de români. Chiar nu vor să înțeleagă că românii sunt în imposibilitatea de a plăti creditele și își pierd locuințele, cu familii în stradă. Din punctul meu de vedere, este inuman ce se întâmplă”, a apreciat Dunca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.