Acasă Actualitate Deși salariile s-au mărit, medicii continuă să emigreze dezgustați de sistem

Deși salariile s-au mărit, medicii continuă să emigreze dezgustați de sistem

DISTRIBUIȚI

Politicienii români sunt obișnuiți să mintă și să se mintă, majoritatea având coeficienți de inteligență reduși. Atât timp cât criteriile după care se avansează în funcțiile publice la nivel central și local sunt exclusiv politice, nepotismul actual depășindu-l pe cel de dinainte de 1989, mulți români harnici și silitori vor continua să emigreze.
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, pare și ea prinsă într-o bulă a necunoașterii declarând că anul acesta, faţă de anii anteriori au plecat mai puţini medici în alte ţări, iar în ce priveşte revenirea medicilor în ţară, cei mai mulţi se întorc din Anglia şi din Franţa.

Întrebată dacă după majorările salariale din acest an s-au întors medici în România, ministrul a răspuns că sunt mulţi medici care solicită informaţii, însă aceştia vor să revină majoritatea în centrele universitare şi mai puţin în oraşele mici.

Manipulând cifrele, Pintea a comparat numărul de certificate, necesare pentru munca în străinătate eliberate în 11 luni din 2018 cu anul 2016, ignorând anul 2017. Dacă așa analizează doamnele Pintea și Angheloiu, una economistă și celaltă absolventă de drept la particulară, prima ministru și a doua directoarea Centrului de resurse umane din Sănătate, cifrele și se culcă pe o ureche înțelegând că mărirea salariilor a fost suficientă să reducă numărul medicilor care emigrează, e foarte grav.

„Eu pot să vă spun că au plecat mai puţini (medici n.r.), adică în 2016 Centrul de resurse umane a eliberat în jur de 3.000 de certificate de conformitate, necesare pentru munca în străinătate, iar anul acesta, până în luna noiembrie, s-au eliberat 2.100 de certificate de conformitate. Nu ştim dacă toţi cei care au ridicat aceste certificate de conformitate pleacă să muncească şi în afară. Dar pot să vă spun că de venit sunt mulţi care solicită informaţii, din păcate marea majoritate îşi doresc să revină în centrele universitate, nu-şi doresc să vină inclusiv în oraşele mici sau în oraşele din judeţele României. Foarte puţini care vor în oraşele mici, dar sunt judeţe unde au venit până la 11 medici din străinătate. (…) Sunt judeţe unde au venit 18, pot să vă spun că au venit foarte mulţi medici din Anglia, apoi urmează Franţa, din Germania mai puţin”, a spus Sorina Pintea, la Realitatea Tv .

Adevărul este, însă, că după ce salariile au crescut, numărul de 2100 de medici care vor să emigreze ar trebui să fie un semnal de alarmă important pentru politicienii puterii care sunt obsedați să scoată abuzul în serviciu din rândul infracțiunilor dar nu și malpraxisul medical după model occidental.

Citește și Cum se împarte dreptatea în România: malpraxisul medical – daune de zeci sau sute de mii de Euro, schingiuirea sclavilor – daune de 3000 de Euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.