Acasă Actualitate Dezertarea lui Frunzăverde la PNL – o operațiune masonică sută la...

Dezertarea lui Frunzăverde la PNL – o operațiune masonică sută la sută

DISTRIBUIȚI

UPDATE: În 4 iunie 2019, CNSAS a comunicat că Ion Marcel Vela nu figurează în arhivele fostei Securități, menținând adeverința de necolaborare emisă în anul 2007 pe care o puteți citi pe site-ul cnsas.ro AICI.

S-au scris multe pe marginea plecării lui Sorin Frunzăverde din PDL, insistându-se cu precădere pe aspectul politic al acestei acțiuni, având în vedere faptul că ne aflăm cu circa două luni înainte de alegerile locale, iar dezertarea din partid a unui lider important nu este de natură să aducă încredere nici la nivelul electoratului nici printre pedeliștii de la bază, cei care duc greul campaniilor electorale. Efectul la nivelul PDL și al opiniei publice a fost cel scontat de către cei care au regizat această acțiune, declarațiile lui Frunzăverde privind înscrierea sa peste noapte în PNL ducând la bulversarea liderilor democrat-liberali care, în loc să se concentreze pe alegeri, au început să caute vinovați și să se acuze reciproc de situația în care se află partidul. De asemenea s-au lansat ipoteze de lucru conform cărora părăsirea corabiei pedeliste de către Frunzăverde are legătură cu arestarea vicepreședintelui Curții de Apel Timișoara , Cătălin ?ê?£erban, acuzat de luare de mită  în dosarul Moldomin, magistratul fiind unul dintre apropiații președintelui CJ Caraș -Severin, la fel ca și consilierul județean Iosif Chișărău, implicat și el în dosar. În fapt, dezertarea lui Sorin Frunzăverde  din PDL și trecerea lui cu șorțuleț, bagaje, parlamentari și primari în tabăra PNL a fost o operațiune masonică de la cap la coadă. Potrivit informațiilor noastre, nu este pentru prima dată când liberalii recurg la acest gen de acțiuni, Dan Radu Rușanu, Cristian Adomniței și Ludovic Orban  desfășurând și în trecut racolări de primari și parlamentari , pe considerente de apartenență la masonerie sau de atragere în aceste structuri cu iz ocult la nivelul percepției generale.

Liderul PNL Caraș-Severin, lider regional al Lojei Oriens

Negocierile legate de trecerea lui Frunzăverde în tabăra liberală au fost conduse, conform declarațiilor liderilor PNL, de către președintele filialei din Caraș-Severin, primarul orașului Caransebeș, Marcel Vela. Potrivit listelor cu liderii zonali ai organizațiilor masonice din România, publicate de ziarul Curentul în septembrie 2010, președintele PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, este șeful regional al Lojei Oriens, în dreptul adresei sale de corespondență apărând chiar primăria Caransebeș. Vela este de altfel primul lider al PNL care a anunțat cu surle și trâmbițe candidatura lui Frunzăverde la șefia Consiliului Județean din partea USL, precizând totodată că fostul lider democrat-liberal va fi urmat de peste 40 de primari și de parlamentarii PDL din județ.
De asemenea, fostul lider local  al PSD, partenerul de alianță al liberalilor, Gheorghe Cahniță apare și el în documentele publicate de ziarul nostru, în calitate reprezentat zonal al Lojei Noroc Bun, semn că apartenența la organizațiile masonice a devenite un soi de condiție sine qua non pentru cei care vor să acceadă în politică.

Prietenii lui  Frunzăverde preferă „Lumină și Adevăr“

Potrivit acelorași documente, apropiații lui Sorin Frunzăverde din Caraș Severin gravitează în jurul Lojei „Lumină și Adevăr“, lojă din care face parte, potrivit informațiilor apărute de-a lungul anilor în presă și niciodată dezmințite, chiar președintele Consiliului Județean recent trecut în tabăra liberală. Fostul colonel SIE, Marian Mihăilă , prieten la cataramă cu Sorin Frunzăverde, potrivit presei locale, apare ca persoană de contact la Loja „Lumină și Adevăr“, al cărei șef zonal este  prietenul din copilărie al lui Sorin Frunzăverde, omul de afaceri Marcel Mutulescu.  „Pe noi ne leagă niște amintiri de pe vremea când jucam handbal, citeam Dostoievski și discutam pe marginea cărților. Acum, cu prilejul acestui moment deosebit, vreau să spun că îl apreciez pe omul Sorin Frunzăverde“, declara Marcel Mutulescu , cu ocazia acordării titlului de cetățean de onoare al localității Bocșa prietenului său din copilărie.
De asemenea, presa locală a precizat zilele trecute că personajele principale ale afacerii Moldomin sunt colegi în loja masonică „Lumină și Adevăr“. Este vorba de consilierul județean Iosif Chișărău, unul din oamenii de încredere pe plan local ai președintelui CJ și de judecătorul Cătălin ?ê?£erban, cel arestat recent în scandalul mitei de la Curtea de Apel Timiș. În același dosar a fost vehiculat și numele lui Marian Mihăilă, fostul ofițer SIE, azi mare rector de universitate la Reșița, prieten bun cu Frunzăverde și reprezentant de lojă masonică la nivel de regiune.

De la Securitate la Masonerie

Interesant este că doi din pilonii lojilor masonice din Caraș-Severin au legături strânse și vechi cu fosta
Securitate. Un necunoscut la nivel național, liderul PNL Caraș Severin,  Marcel Vela, primarul Caransebeșului, are bine conturat portretul la nivel local, el fiind anterior  prefect și înainte de 1989 chiar  informator de bază  al Securității. Așa cum reiese dintr-o fișă publicată în presa locală,   agentul încasator Ion Marcel Vela, mânat de sentimente patriotice, a fost recrutat ca informator în 1987, ocupându-se de turiști, legătura sa fiind lt.Ion Jurca, de la UM 0906. Numărul dosarului personal de la Securitate al informatorului Vela este , potrivit aceluiași document, 9197.?ê?£i prietenul lui Frunzăverde, rectorul și masonul Marian Mihăilă a avut relații de durată cu fosta Securitate. În dosarul de urmărire informativă a lui Dumitru Iuga, provenit din arhiva CNSAS, apărut în mai multe ziare, apare menționat numele lt.major  Marian Mihăilă care, în 1989 era comandat de secție la Securitate. Astăzi , fostul securist Marian Mihăilă este un mason onorabil care colaborează frecvent la revista „Forum Masonic“, unde scrie articole despre libertate , egalitate și fraternitate. Asta în timpul liber, când nu se relaxează alături de prietenul său Sorin Frunzăverde, într-o cabană  pe malul Dunării, după cum relatează presa locală.
Tot acest amestec de securiști, turnători la securitate, masoni din loji cu nume ce par desprinse din cărțile lui Umberto Eco, creează un tablou departe de imaginea dorită de Sorin Frunzăverde la plecarea sa din PDL către PNL . Până când Frunzăverde nu va lămuri public legăturile sale cu acești oameni, cu masoneria și cu personaje legate de fost Securitate, declarațiile sale legate de construirea dreptei moderne au aceeași valoare  cât au și ditirambele lui Mihăilă despre libertate, egalitate și fraternitate.

Frunzăverde, acuzat de implicarea Masoneriei în cursa pentru șefia Patriarhiei Române
Nici jocurile pentru șefia BOR nu i-au scăpat lui Frunzăverde. Partidul Initiativa Nationala (PIN), condus atunci de Cozmin Gușă, îl acuza în 2007 pe Sorin Frunzăverde că încearcă, în numele lojii masonice din care face parte, să influențeze alegerea noului Patriarh. Formațiunea lui Cozmin Gușă susține că în Adunarea Națională Bisericească și în special în Adunarea Eparhială a Sfintei Arhiepiscopii a Bucureștiului Masoneria a desfășurat activități de lobby printre persoanele care au drept de vot pentru alegerea noului Patriarh pentru a încuraja alegerea unui candidat la scaunul patriarhal care ar fi mai apropiat de valorile masonice decât alți candidați. Gușă susținea că Frunzăverde a mai influențat tot în favoarea Masoneriei și alegerea Mitropolitului de Ardeal, Î.P.S. Laurențiu Streza și solicita șefului acestei organizații, Eugen Ovidiu Chirovici, precum și politicienilor să nu mai interfereze în activitatea Bisericii Ortodoxe Romane (BOR).

Iulia Nueleanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.