DISTRIBUIȚI

Nicoleta Tender, soția omului de afaceri Ovidiu Tender, a fost audiată, marți, ca martor, în dosarul în care fosta șefă a DIICOT este cercetată alături de Adriean Videanu. Aceasta le-a vorbit judecătorilor, pe îndelete, despre relația pe care a dezvoltat-o cu fosta șefă a DIICOT, menționând că în mai multe rânduri i-a făcut acesteia cadouri costisitoare, precum o statuie de bronz, un ceas Rolex și o geantă Louis Vuitton. Mai mult, Nicoleta Tender a dezvaluit ca a introdus-o pe Bica in anturajul unor ambasadori, dar si faptul ca fosta sefa a DIICOT voia sa ajunga procuror general cu ajutorul Elenei Udrea.

„În prezența prietenei sale, avocata Laura Vicol, care la acel moment nu mai era şi avocata soțului meu, Alina Bica mi-a zis că ea nu are nicio vină pentru acest dosar. Referindu-se la dosarul instrumentat soțului meu de structura DIICOT pe care o conducea, ea ne-a spus că acesta a fost fabricat de SRI de la acea vreme și că știe că soţul meu a fost trimis în judecată fără să încalce nicio lege și nicio normă. Mi-am dat seama când Alina Bica a ridicat excepția de neconstituționaliate privind abuzul in serviciu ca dumneaei a ştiut de la inceput că l-a trimis în judecată pe soţul meu încălcând Convenţia Naţiunilor Unite împotriva Corupţiei, votată în 2003, invocată în excepţia de neconstituţionalitate chiar de Alina Bica”, a spus Nicoleta Tender judecătorilor.

Soția omului de afaceri susține că după 2009 a avut o relație foarte apropiată cu Alina Bica: „Am inceput să ne vedem destul de des, după 2009. Mergeam la acelaşi salon de înfrumuseţare care aparţinea avocatei Laura Vicol. In aceasta perioadă de timp am cunoscut-o şi pe Alina Bica care a avut o problema medicală ginecologică, iar eu am intervenit pentru ea la medicul care mă trata pe mine”.

Nicoleta Tender susține că în perioada 2011-2013 a mers la Făgăraș, la părinții Alinei Bica, de cinci ori, precizând că în respective conjunctură i-a făcut fostei şefe a DIICOT mai multe cadouri.

“În ziua în care a fost numită secretar de stat la Ministerul Justiţiei, i-am făcut cadou o statuie din bronz care reprezenta Justiţia. Nu mi-a cerut, a fost din proprie iniţiativă. Aveam eu un Rolex la mână şi i-a placut foarte tare. Când am mers la Paris i-am luat unul identic. Ulteror, am văzut că îl purta sora ei. Cred ca a costat în jur de 7.000 – 8.000 euro. I-am facut cadou şi o poşeta Louis Vuitton, în valoare de aproximativ 2.000 euro. I le dădeam aşa, nu cu vreo ocazie. Nu mi-a cerut. Dacă mi-a zis că îi place ceasul meu, am considerat că îşi doreşte un ceas ca al meu. In acea perioadă, dosarul Carom era în instanţă”, a mai declarat Nicoleta Tender.

Aceasta a mai susţinut că Alina Bica îi vizita, de regulă, sâmbăta, la sediul firmei soților Tender, iar în virtutea relațiilor bune pe care le-au dezvoltat, cei doi au prezentat-o pe șefa DIICOT ambasadorilor Olandei și Israelului la Bucureşti.

“Alina Bica s-a apropiat mai mult de noi datorită relaţiilor pe care soţul meu le avea, inclusiv cu ambasadori”, le-a spus judecătorilor soţia lui Tender.

Aceasta a mai adăugat că fosta șefă a DIICOT își dorea să devină procuror general al României, susținând că relația ei de prietenie cu Elena Udrea ar fi urmat să o ajute în acest sens.

“Alina Bica isi dorea foarte mult sa devină procuror general şi a motivat în repetate rânduri că prietenia ei cu Elena Udrea o să o ajute să ajungă procuror general. La reşedinta ambasadorului israelian am fost într-o lună, septembrie, de anul evreiesc. Am luat-o cu noi pe Alina Bica. (..) După instrumentarea de catre DIICOT a unei cauze privind niște tablouri furate dintr-un muzeu din Olanda, incendiate, i-am făcut cunoștință cu domnul ambasador al Olandei și cu soția lui”, a declarat Nicoleta Tender.

De subliniat că în urma declaraţiilor date în faţa judecătorilor, soția lui Ovidiu Tender a depus la dosar mai multe fotografii din timpul unor întâlniri la care a participat și Alina Bica, pentru a-şi susține declarația, scrie Ovidiu Zară pe fn.24.ro

Sursă Foto: Ovidiu Zară fn.24.ro (de la stânga la dreapta soțul Alinei Bica, Alina Bica, Ovidiu Tender)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.