Acasă Actualitate Dictatură la Radio România! Georgică Severin se răfuiește cu angajații și cu...

Dictatură la Radio România! Georgică Severin se răfuiește cu angajații și cu Consiliul de Administrație

DISTRIBUIȚI

Jurnaliști din Radio România protestează din nou față de conducerea instituției printr-o scrisoare deschisă:

Sub protectia aliantei PSD – ALDE (avand sprijinul lui Liviu Dragnea) si confruntat cu rezultate proaste (prabusirea audientelor, risipirea banilor publici), dar si cu imposibilitatea de a-si castiga un respect profesional, Georgica Severin a trecut la faza amenintarii angajatilor.

Intai ea s-a produs in birouri inchise, in spatii mai restranse, cu nervi, tipete si urlete, jignirea interlocutorilor, umilirea femeilor. Apoi s-a transferat in sedintele de sumar de dimineata, unde Georgica Severin are incursiuni abrupte, cu punere la punct a interlocutorilor, in tematicile editoriale propuse, pe care nu le intelege si le compara doar cu perceptiile proprii, pareri ale familiei sale, opinii total neprofesioniste pe care le emite, spre uluirea managerilor.

„Au taiat ei de la SRI, să nu vă faceți iluzii privind bugetul SRR”, a zis seful Societății Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, în sedinta editoriala de vineri dimineata. Si aceasta după ce a folosit banii de la bugetul de stat, în interes personal, si, pe 2019, a primit o alocare bugetară de care s-a declarat nemulțumit.

Sifonat ca imagine, dupa ce a fost audiat de două ori într-un an în Parlament, legat de salariul sau imens de 7000 de euro/luna si de scaderea drastica a audientei, după ce zilele trecute au apărut în presa și primele pe care le-a acordat preferential unor angajati, Georgica Severin se rafuiește cu angajatii. A emis două ordine abuzive, fara precedent, prin care le interzice angajatilor sa vorbească.

In primul document, Georgica Severin le interzice angajatilor sa interactioneze cu membrii Consiliului de Administratie (n.r. organul suprem de conducere a institutiei) si ne ameninta cu cercetare disciplinara si sanctiuni.

ART. 18 din Legea 41

Conducerea serviciilor publice de radiodifuziune si de televiziune, in cadrul fiecarei societati, este asigurata de:
a) consiliul de administratie;
b) directorul general;
c) comitetul director.

Cu alte cuvinte, daca un membru CA suna un angajat sau se intalneste cu el pe holul institutiei si il intreaba, de exemplu, daca este concert vineri la Sala Radio si angajatul ii raspunda fara ca acest lucru sa fie aprobat de Presedintele Director General, angajatul care interactioneaza cu membrul CA (repetam, membru al organului suprem de conducere a SRR) este bun de dat afara.

Pe langa asta, Georgica Severin a emis un ordin in care anunta descinderi in teritoriu ale unei comisii care seamana cu una de procurori (Comisia pentru stabilirea realitatii, conformitatii si legalitatii privind plata orelor suplimentare si de weekend, intre 2016 si 2019). Consideram ca e o actiune prin care Georgica Severin incearca sa isi acopere desantul financiar (deplasari externe inutile, salariu exorbitant, prime date celor care ii servesc interesele, angajarea unor fosti consilieri parlamentari, casa de la RAAPPS, masina si sofer etc)

Acest Ordin vine ca urmare a revoltei jurnalistilor, suparati ca primele din decembrie 2018 au ajuns la personalul auxiliar si de suport si nu catre reporteri, redactori sau realizatori!

Angajatii sunt speriati, in contextul in care a modificat si Contractul Colectiv de Munca in urma cu cateva zile, amenintandu-i pe acestia cu disponibilizari colective sau pentru necorespundere profesionala.

Noi, jurnalistii, ii propunem domnului Severin se desfiinteze Procuratura, DNA-ul sau Parchetul si sa faca dansul o comisie care sa descinda peste tot in Romania, nu numai la radio!

Domnule Severin, pentru faptul ca nu va vedem sa va ocupati de recuperarea ascultatorilor pierduti in ultimii doi ani, va cerem public sa plecati de la conducerea Societatii Romane de Radiodifuziune!

La Radio Romania practicile actualului presedinte ne duc cu gandul la vremuri de trista amintire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.