Acasă Actualitate DIICOT a extins acuzațiile împotriva profesorului Lucan; judecătorii i-au prelungit arestul la...

DIICOT a extins acuzațiile împotriva profesorului Lucan; judecătorii i-au prelungit arestul la domiciliu

DISTRIBUIȚI

Medicul Mihai Lucan va sta în arest la domiciliu încă 30 de zile, începând cu 10 februarie 2018 dacă judecătorii Curții de Apel nu admit contestația avocaților renumitului urolog. Judecătorii Tribunalului București i-au prelungit mandatul lui Mihai Lucan după ce la dosar au apărut noi acuzații: infracțiunea de perturbare a funcționării unui sistem informatic și cea de deturnare de fonduri.
Profesorul este acuzat că ar fi modificat sistemul electronic al aparatului de crioterapie dotat cu 6 ace sterile de unică folosință. Un set de ace costă 2600 de EURO, iar la fiecare utilizare a aparatului trebuie scanat un cod de bare pentru ace. Profesorul ar fi cerut scurtcircuitarea sistemului electronic astfel ca această operațiune să fie sărită și acele să poată fi refolosite. Prin ace se introduce un amestec de heliu și argon care îngheață tumoarea până la intervenția chirurgicală. Nefiind formulate alte acuzații, cel mai probabil cele șase ace erau sterilizate de la un pacient la altul.

Totodată Lucan este acuzat că ar fi folosit sumele alocate programului național de transplant pentru bolnavi cu alte patologii.

Decizia Tribunalului nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.