Home Actualitate Dintre toți politicienii doar Nicușor Dan nu ar mai da examen de...

Dintre toți politicienii doar Nicușor Dan nu ar mai da examen de Bacalaureat

DISTRIBUIŢI

Elevii care în timpul liceului au obţinut premii individuale la concursurile sau olimpiadele şcolare internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei pot echivala probele scrise ale examenului de bacalaureat la disciplinele la care au obţinut distincţia, a afirmat luni ministrul Educaţiei, Ligia Deca, potrivit unei postări pe pagina de Facebook.

Nicușor Dan a obținut premiul întâi la Olimpiada internațională cu punctaj maxim în doi ani consecutivi, fiind înscris în „Hall of Fame”. Performanța a mai fost reușită de încă 5 români de-a lungul anilor: Dan Voiculescu (coincidență de nume cu Varanul) în 1966 și 1967, Daniel Tătaru în 1984 și 1985, Andrei Moroianu (cumnatul lui Clotilde Armand) în 1987 și 1989, Adrian Vasiu în 1987 și 1988. Ciprian Manolescu este singurul român cu trei punctaje de 100% în 1995, 1996 și 1997.

Elevii care, în una din clasele a IX-a şi a XII-a, au obţinut premii individuale la concursuri/olimpiade şcolare internaţionale recunoscute de către Ministerul Educaţiei au posibilitatea de a-şi echivala, la cerere, proba scrisă de examen la disciplina la care au obţinut premiul.

Potrivit sursei citate, echivalarea se face cu nota maximă, în baza unei solicitări a candidatului adresate unităţii de învăţământ odată cu înscrierea la examenul de bacalaureat.

Recunoaşterea/echivalarea probelor se face de către directorul unităţii respective.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.