Acasă Actualitate Directia Servicii Publice Iasi a -ratacit- 27 miliarde de lei

Directia Servicii Publice Iasi a -ratacit- 27 miliarde de lei

DISTRIBUIȚI

Inspectorii Directiei de Audit din cadrul Primariei Iasi au scos la iveala mai multe nereguli in contabilitatea Directiei de Servicii Publice Municipale Citadin. In urmatoarea perioada, directoarea de la Citadin, Violetta Canila, trebuie sa justifice cum a cheltuit suma de 27 miliarde de lei, care, potrivit inspectorilor Primariei, nu isi gasesc justificarea legala in contabilitate. In prezent, Citadin trebuie sa incaseze facturi in valoare de 14 miliarde de lei de la diferiti agenti economici, in timp ce datoriile Directiei depasesc cu mult aceasta suma. -Acolo am gasit o datorie de 27 miliarde de lei, care nu se justifica. Conducerea motiveaza ca acesti bani s-au folosit pentru achizitionarea de marfa-, a declarat Violeta Ionescu, sefa Directiei de Audit din cadrul Primariei. De asemenea, Citadin mai are datorii in valoare de 1,8 miliarde de lei la bugetul de stat, 914 milioane de lei la Casa de Asigurari de Sanatate, precum si o suma consistenta la bugetul local.

-Hotiile s-au facut cu buna stiinta-

Primarul Constantin Simirad a precizat ca -ar fi indicat ca in urma acestui control sa disponibilizam personalul TESA prin mainile carora au trecut acele acte contabile, deoarece aceste hotii s-au facut cu buna lor stiinta. Acolo se fura si prin contabilitate, dar si de la depozitele de materiale. Am auzit din rapoartele facute de Politie ca de la balastiera de la Cristesti se fura pe rupte balast si cred ca aceste actiuni nu se limiteaza doar la atat-. Primarul Simirad a dispus inceperea unei anchete pentru a elucida ce s-a intamplat cu banii care nu pot fi justificati de conducerea Directiei Citadin.

-Vinovatul va plati-

De asemenea, seful municipalitatii a mai mentionat ca Primaria a virat catre DSPM Citadin in avans sumele necesare pentru achizitionarea de bitum, dar si acesti bani au fost folositi in alte scopuri, nedepistate inca. -Aceasta ancheta va scoate la iveala toate murdariile de acolo, iar cine-i de vina va plati-, a conchis primarul Simirad.

Directoarea Citadin, Violetta Canila, a refuzat sa ofere explicatii asupra raportului prezentat de Directia de Audit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.