Acasă Actualitate Directia Silvica – mosia personala a directorului Purcarin

Directia Silvica – mosia personala a directorului Purcarin

DISTRIBUIȚI

Directia Silvica Craiova, condusa de catre directorul Dan Purcarin, risca sa se transforme dintr-o unitatea subordonata Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva intr-una de deservire a grupurilor de interese controlate de catre acesta. Mai mult, Dan Purcarin are grija ca din pozitia actuala sa puna umarul la bunastarea familiei sale si a unui grup restrans de prieteni.


Mai multi angajati ai Directiei Silvice Craiova au sesizat in decursul anului trecut conducerea RNP – Romsilva si cea a Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale despre ilegalitatile savarsite de catre directorul Dan Purcarin, dar toate au fost musamalizate.

Afaceri prietenesti

-In acest timp de cand este director a legat prietenie cu tehnicianul Jean Purcarea care, dupa ce a distrus padurile ocolului silvic, a fost dat afara. Imediat si-a facut firma de exploatari forestiere, care are si acum debite la directia condusa de Purcarin si la DS Mehedinti care de altfel l-a si actionat in instanta pe acest Purcarea, dar si pe tehnicianul Nelu Mitroi. In prezent, cei trei si-au mai facut o firma si si-au deschis un depozit de lemne in localitatile Segarcea si Barca din judetul Dolj, unde vinde tatal lui Purcarea si fiul lui Mitroi. Lemnul este adus de catre directorul Purcarin prin diverse relatii ale acestuia cu inginerul Onela Stamate. Aceasta este de suprafata, dar in realitate lemnele sunt aduse de catre padurarii celor doi tehnicieni (Purcarea si Mitroi) prin furt din padure-, se mentioneaza intr-una din reclamatiile ajunse la minister si regie. Directorul Dan Purcarin neaga aceste aspecte, sustinand ca nu are nicio legatura cu asemenea fapte.

Contract pagubos

O alta -realizare- a acestui director este aceea ca -in luna noiembrie 2005 a facut un contract cu o firma din Satu Mare a unui prieten de-al lui pentru ai livra cherestea de stejar de calitate superioara la preturi foarte mici. Pentru derularea contractului, lemnul s-a transportat de la OS Amaradia, Filiasi, Craiova si Perisor la gaterul de la OS Perisor. S-a facut o adevarata risipa, s-a taiat ce a fost mai bun si s-a dus la gater. Pretul este foarte mic, iar pagubele sunt foarte mari, deoarece foarte mult lemn ramane nevalorificat.

Contractul a fost semnat la un pret de cinci mil. lei vechi/metru cub de frize parchet care in realitate costa 800-1.000 E/m.c. Aceasta scandura se afla depozitata si acum in curtea Ocolului Silvic Perisor-, precizeaza in sesizare un inginer silvic.

-Eu am foarte multi prieteni, pentru ca am avut multi colegi de facultate. Eu cred ca pretul la acest contract a fost de sapte milioane de lei/metru cub, dar contractul a fost reziliat ulterior, deoarece s-a considerat ca este greu de dus la indeplinire-, sustine directorul Dan Purcarin.

Licitatii preferentiale

Intr-una dintre reclamatii se mai precizeaza ca directorul Purcarin -primeste preferential la licitatie anumite firme cu care acesta lucreaza, printre care se numara Alisor, Alexforest, Cotangent, Noul Wood sau GLV, pe care le pune sa ia pentru el masa lemnoasa, iar pe celelalte nu le primeste la licitatie invocand diverse motive. In fapt, firmele respective cumpara masa lemnoasa la licitatie, dar in padure exploateaza oamenii lui Purcarin-.

Seful DS Craiova neaga aceste aspecte, dar in schimb recunoaste ca parintii sai (Vasile si Elena Purcarin) detin o societate comerciala care se ocupa si cu exploatarea masei lemnoase. Practic, este vorba de firma Pranida SRL din Poiana Mare -Dolj, despre care mai multi angajati ai directiei sustin ca directorul Purcarin -a vandut material lemnos si facturile le-a emis si le-a semnat personal in numele acesteia-. -Aceste documente se pot gasi la Ocolul Silvic Calafat si la Ocolul Silvic Segarcea. De la Ocolul Silvic Segarcea a ridicat bonuri de vanzare pentru Pranida, in timp ce era angajat la OS Segarcea, cu ajutorul carora s-a furat masa lemnoasa de miliarde de lei-, sustine unul dintre silvicultori.

Dan Purcarin recunoaste ca parintii sai sunt actionari la aceasta societate, dar -eu nu am nicio legatura cu activitatea acesteia pentru ca au o persoana care se ocupa de firma-.

Trebuie precizat ca Dan Purcarin, angajat al OS Calafat, a fost cercetat in 1999 de catre Politia Municipiului Caracal pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice, fals material, fals intelectual si uz de fals. -Am fost cercetat, dar s-a constatat ca sunt nevinovat-, sustine acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.