Acasă Actualitate Directoare juridică, fostă ofițer SRI, concediată ieri de Firea pentru că a...

Directoare juridică, fostă ofițer SRI, concediată ieri de Firea pentru că a depus plângere penală în cazul Spitalului Gomoiu

DISTRIBUIȚI

Lavinia Coțofană a fost judecătoare la Arad după ce înainte a lucrat mai mulți ani ca ofițer SRI. În anul 2016 pe fondul unor declarații făcute de judecătoare, CSM a decis excluderea sa din magistratură. Cotofană s-a angajat la Direcția Juridică a Spitalului Colțea și apoi la ASSMB.
Din poziția de Directoare Juridică a ASSMB, Coțofană întocmește pe 11.10.2019, o plângere penală împotriva societăților care au lucrat la Spitalul Gomoiu Compagne DEnterprises CFE SA și CFE Contracting and Engineering SRL, ambele reprezentate de belgianul Patrick Dubruille, și împotriva Aecom Ingineria SRL, reprezentată de Paul Hyde. Plângerea penală la DNA formulată de ASSMB: Infracțiunile incriminate de ASSMB sunt înșelăciune, instigare la săvârșirea infracțiunii de deturnare a licitațiilor publice, fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată (primele două) și, în plus, complicitate la înșelăciune, instigare la abuz în serviciu și uz de fals (în cazul ultimei companii). Coțofană a transmis plângerea șefului ASSMB și acesta a dat-o mai departe în primărie unde s-a încercat mușamalizarea ei. Concomitent, Lavinia Coțofană este concediată.
Principalele acuzații din plângerea penală sunt: “Inducerea în eroare a ASSMB, prin susținerea nereală că ar putea lucra 6 luni în absența efectuării de către subscrisa a plăților” “Supraevaluarea unei mari părți din materiale”, citând Raportul Corpului de Control al prim-ministrului “Solicitarea decontării unor lucrări inexistente”, menționând că CFE SA “s-a angajat să livreze 3 grupuri electrogen de 1000 KVA” și a livrat doar două “Solicitarea decontării unor aparaturi de complexitate inferioară la prețul aparaturii ofertate”. Citește integral în Libertatea.

9 COMENTARII

 1. DNA este deci, cel tarziu acum, sesizata.
  Asteptam actiunile viguroase de rigoare,
  la escrocii din contract, adica la furnizori
  si la primarie.
  Incercarea de musamalizare a unei plangeri penale
  este un act penal.

 2. Alo, d. Orban? Mai lăsați personaje ca Predoiu și căutați coechiperi luptători din lumea-junglă reală. Nu că nu s-ar fi văzut de pe Marte, cu ochiul liber, ce povestește d.na juristă.

 3. Nu ma ofiterule,nu este o rusine sa fii ofiter S.R.I.problema este ca, cu toate ca va-ti bagat oameni in aproape toate unitatile de stat directori care sunt numiti politic se comporta ca niste patroni(pentru ei nu exista lege) la fel si primari,daca domnea legea in primarii si unitatile cu capital de stat atunci se justifica prezenta voastra ,asa oameni platiti sa vegheze la siguranta economica a natiuni ori sunt complici cu hoti ori sunt niste prosti dar eu nu cred ca sunt prosti.
  Pe de alta parte ai dreptate,se poate ca statul sa aiba acoperiti in marile unitati economice sau administrative si in alte tari dar cum in tarile alea conducatorilor le este frica de lege asta inseamna ca niste necunoscuti isi fac treaba,este adevarat ca acolo si justitia isi face treaba si mentalitatea este alta in tarile alea,acolo nici justitia nici securisti nu spun ca au facut ceva deosebit pentru tara ci doar si-au facut treaba pentru care sunt platiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.