Acasă Actualitate Directoarea de resurse umane din MS continuă să vatăme drepturile medicilor ignorând...

Directoarea de resurse umane din MS continuă să vatăme drepturile medicilor ignorând recomandările UMF. Fapta se numește abuz în serviciu

DISTRIBUIȚI

Câți credeau că Liviu Dragnea va merge la închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu banale chestiuni de resurse umane? Nici el n-a crezut până în ultima clipă că altfel abroga infracțiunea cu orice preț. Dar n-a făcut-o și de acum înainte nici că mai inițiază noul ministru al Justiției, Ana Birchall vreun OUG pe codurile penale. Mulți funcționari ai statului nu sunt conștienți că orice neîndeplinire a unui act ce intră în atribuțiile lor de serviciu și care astfel cauzează o vătămare a drepturilor unei persoane fizice e infracțiune și se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. La directoarea generală a Centrului de Resurse în Sănătate Publică care a absolvit Drept ne așteptam totuși să nu riște după modelul Dragnea. E drept că facultatea a urmat-o la o particulară dar măcar de la televizor ar fi putut înțelege ce o așteaptă.
Vă prezentam în urmă cu ceva timp cazul medicului timișorean Grațiana Vișan căreia directoarea Centrului de Resurse în Sănătate Publică, Gabriela Angheloiu, îi refuză sistematic echivalarea unor stagii de pregătire recunoscute de UMF Timișoara. Detalii AICI.
În mod repetat, rectorul UMF Timișoara, Profesorul Universitar Dr. Marius Raica, anexând acordul coordonatorului de rezidențiat, a solicitat Ministerului Sănătății să recunoască medicului Vișan echivalarea unor stagii de pregătire efectuate în cadrul programului de pregătire prin rezidențiat în prima specialitate cu stagii pentru a doua specialitate în care doctorul se pregătea, respectiv 3 luni la Reumatologie și o lună la Pneumologie, 4 luni pe care UMF le admitea ca recognoscibile la echivalare cu o lună de stagiu la Medicină Internă. Cele 4 luni fuseseră efectuate la Spitalul clinic de boli infecțioase și pneumologie Victor Babeș din Timișoara și la Spitalul Clinic Municipal de Urgență din Timișoara (vezi foto).
Angheloiu nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu și nu a emis ordinul de echivalare ceea ce o obligă pe doctorița care a contactat-o în zadar și pe Sorina Pintea să înceapă stagiul de o lună la Spitalul unde a repartizat-o DSP Timiș. Asta deși avea dreptul să i se echivaleze cele 4 luni cu una așa cum a explicat amănunțit rectorul UMF. Astăzi la DSP Timiș încă mai așteptau poate-poate vine echivalarea cu poșta militară. Nu a venit.
Vă dați seama ce-i în capul conțopistelor din minister? În era semnăturii digitale, ele trimit cu poșta militară o hârtie de echivalare a unei luni de stagiu de Medicină Internă a unui medic civil. Ce importante s-or mai crede ele și cu ce satisfacție NU semnează? A ajuns subiectul în presă? Vă arătăm noi drepturi că pixul care semnează e la noi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.