Angajații combinatului Liberty Galați au fost anunțați astăzi că directorul care l-a mituit pe Costel Alexe a demisionat din funcție. La polul opus, Costel Alexe, președinte al Consiliului Județean Iași rămâne în funcție.
„Vă informăm că Dl. Bogdan Grecu a decis, în mod voluntar, să se retragă din poziția de Director General al Combinatului, pentru a permite investigației în curs să se desfășoare.
Deocamdată, Dna. Aida Nechifor, Director Financiar și Membru al Comitetului de Conducere al Liberty Galați a fost împuternicită să reprezinte conducerea superioară a Combinatului.
Comitetul de Conducere al Liberty Galați își exprimă determinarea de a continua și accelera proiectele de creștere și modernizare a Combinatului. De asemenea, își menține angajamentul puternic de a se asigura că angajații săi acționează în cadrul unor standarde înalte”, scrie în mesajul conducerii Combinatului Siderurgic Galați.
Procurorii au constatat că:
În perioada martie-aprilie 2020, suspectul Alexe Costel, în calitate de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor ar fi pretins, în mod direct, de la Bogdan Grecu, directorul Combinatului Siderurgic din Galați, suspect în cauză, mai multe produse din tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă) în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme (haldă de zgură). Depozitul respectiv este unul dintre cele 68 depozite neînchise pentru care statul român a fost condamnat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în anul 2018, pentru neîndeplinirea obligației asumate ca stat membru al UE de a le închide cât mai repede. Ca urmare, România trebuie să raporteze periodic situația depozitelor menționate în cuprinsul hotărârii CJUE.
Foloasele respective, în cantitate de 22 tone, ar fi fost primite în zilele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă a ministrului.
Valoarea foloaselor ce ar fi fost primite ca mită de fostul ministru este de aproximativ 103.000 lei și reprezintă contravaloarea produselor siderurgice, a manoperei și a transportului.
Produsele din tablă ar fi fost scoase din patrimoniul combinatului siderurgic din dispoziția persoanei din conducerea fabricii, suspect în cauză, iar remiterea lor ar fi fost disimulată sub forma unor contracte de sponsorizare fictivă.
Nimic nou sub soare. Șpaga este sport național în țărișoara asta.
Un alt Adrian Severin . De altă culoare . Același caracter .
Domnule primministru daca tot declarati ca Romania nu are bani pentru eradicarea saraciei si aici ma refer la cei care au cotizat la casa de pensii vreo 30-40 de ani sau sotiile acestor oameni daca pensionari sunt morti pt.ca nu poti sa intrebi o batrana care a crescut 4 copiii sau mai mult dece nu a muncit si ea,deci elininarea saraciei pentru oameni astia, dece nu desfiintati adunarile generale ale actionarilor si consiile de administratie care capuseaza inteprinderile de stat?,pentru ca si in cazul asta nu cred ca pe langa directorul care si-a dat demisia au fost gasiti vinovati si membri A.G.A.sau C.A.pentru ca membri astia din cauza”rolului lor important” primesc o gramada de bani pe ora de munca adica sedinta si mai sunt o gramada de agentii guvernamentale care toaca bani degeaba,institutia Prefectului si Consiile Judetene care din astea doua ar trebui sa ramana una pt.ca sa stie lumea cine conduce Judetul,Prefectul sau presedintele Consiliuli Judetean?si altele ca in cazul asta care se suprapun si primesc bani de la stat pentru ca eu cred ca mai sunt.