Acasă Actualitate DNA a pus în mișcare acțiunea penală față de Tăriceanu pentru luare...

DNA a pus în mișcare acțiunea penală față de Tăriceanu pentru luare de mită

DISTRIBUIȚI

DNA a anunțat că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul POPESCU-TĂRICEANU CĂLIN CONSTANTIN ANTON, la data faptei prim ministru al Guvernului României, pentru săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă că, în contextul menționat în cele două comunicate de presă amintite mai sus, inculpatul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton ar fi pretins și ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță, în schimbul exercitării atribuțiilor sale în așa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei.

4 COMENTARII

 1. D.N.A. a pus în mișcare o grămadă de acțiuni penale față de diverse persoane pentru diverse motive, iar anii 2019-2020 – după ce au plecat de la „butoane” Coldea și Dumbravă ghinărari dă carton și Luluța porcuror-șăf – au văzut o grămadă de ACHITĂRI în instanțele de judecată, sau întoarcerea rechizitoriilor la porcurorii dăștepți, colaboraționiști ai Statului Paralel, cum s-a văzut în DOCUMENTE OFICIALE. Acum, că Klaus a reușit să le securizeze (de la Securitate vine termenul) poziția la guvernare limberalilor, pare că începe o nouă perioadă cu același tip de ABUZURI (numite „justiție”, bine-nțeles…).

  • Ce o tot dai ma statul oblic,statul paralel,ect,aici este vorba de un infractor cu nume in Romania care trebuie sa mearga la tribunal sa isi demonstreze nevinovatia,ca mai sunt si alti politiceni si nu numai care au primit pedepse mai mici decat a luat un hot care a furat gaini sau alte animale domestice,sau ca alti sunt nejudecati asta nu inseamna ca in Romania nu exista lege decat pentru hoti marunti cum era pe vremea lui Ad.Nastase.
   Altfel nu stiu daca perioada de la comiterea faptei pana acum nu este prea mare,daca se poate spune ca fapta s-a prescris,poate raspunde cineva de la”Curentul”

   • Nu e prescrisă. Termenul de prescriere specială e de 15 ani de la faptă, respectiv 2023 că s-a întrerupt prescripția simplă care era la 10 ani că s-au efectuat acte procedurale în 2017.

 2. DNA-ul trebuie sa spulbere toata mafia asta imputita cu retrocedarile…dar nu e vorba de cazul de aici,ci de mafia de la Monaco cu Dobrescu,Cocos,Ghita si altii
  Indiferent cine va conduce DNA-ul mafiotii trebuiesc spulberati

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.