Acasă Actualitate DNA cere arestarea preventivă și pentru Dorin Cocoș

DNA cere arestarea preventivă și pentru Dorin Cocoș

DISTRIBUIȚI

Procurorii DNA solicită vineri judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție arestarea preventivă a omului de afaceri Dorin Cocoș, pus sub acuzare pentru fapte de corupție în legătură cu retrocedarea ilegală a unor suprafețe de teren de către ANRP (al doilea dosar).

Dorin Cocoș, în prezent arestat preventiv în dosarul Microsoft, a fost adus vineri la sediul DNA, unde procurorii l-au informat că este acuzat într-un dosar disjuns din cel al fostului procuror-șef al DIICOT Alina Bica, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și dare de mită.

De asemenea, procurorii cer emiterea unui nou mandat de arestare preventivă și pentru Alina Bica, acuzată în acest al doilea dosar de luare de mită (2 infracțiuni); abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 infracțiuni), favorizarea făptuitorului.

În instanță vor fi duși și fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, Alin Cocoș, fiul lui Dorin Cocoș, precum și Ionuț Florian Mihăilescu.

Potrivit unui comunicat al DNA, Consiliul Superior al Magistraturii — Secția pentru procurori a încuviințat joi luarea măsurii arestării preventive față de Alina Bica.

Anchetatorii susțin că, în perioada ianuarie 2011-2012, Dorin Cocoș a promis, pretins și primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase, suma totală de 16 milioane euro, în tranșe, în schimbul influenței exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Alina Bica și Sergiu Diacomatu (trimis în judecată în primul dosar al Alinei Bica), pentru asigurarea soluționării a două dosare de despăgubire, dintre care unul cu nr.22714/ FFCC (prin care, valoarea unui teren în suprafață peste 13 hectare a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei).

Pentru urgentarea soluționării dosarului de despăgubire, Dorin Cocoș a dat foloase Alinei Bica, sub forma unei cote dintr-un teren situat în localitatea Snagov, în suprafață de 4.425 metri pătrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.