Acasă Actualitate Dobrițoiu: Procurorii m-au anunțat că au început urmărirea penală pe numele meu

Dobrițoiu: Procurorii m-au anunțat că au început urmărirea penală pe numele meu

DISTRIBUIȚI

Corneliu Dobrițoiu a declarat, marți, la ieșirea de la DNA, că procurorii l-au anunțat că au început urmărirea penală pe numele lui, precizând că este victima unui dosar politic și că dacă i se va propune funcția de ministru al Apărării, nu va refuza, chiar dacă face obiectul unei anchete penale.
"Probabil că sunt unele persoane care au interese directe să nu cumva să ajung la Ministerul Apărării și din cauza asta trebuie deschis un dosar penal care poate fi soluționat în 20 de ani", a spus Corneliu Dobrițoiu, la ieșirea din sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), unde a stat mai bine de o oră.
Procurorii anticorupție au început urmărirea penală în cazul fostului ministru al Apărării Corneliu Dobrițoiu pentru participație improprie la abuz în serviciu, întrucât ar fi achiziționat un apartament de la MApN la un preț subevaluat, au precizat surse judiciare.
Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobrițoiu s-a prezentat, marți, la DNA în dosarul în care sunt cercetate mai multe cadre militare, printre care și generali, în legătură cu modul de atribuire a unor locuințe de serviciu.
Corneliu Dobrițoiu declara vineri, pentru MEDIAFAX, că ancheta DNA în care este vehiculat numele său reapare într-un "context politic" care ar putea fi legat de informațiile privind preluarea Apărării.
"Am respectat strict procedura de cumpărare a locuinței de serviciu, iar verificarea condițiilor pe care eu trebuia să le îndeplinesc în acest sens a intrat în competența altor structuri din Ministerul Apărării, cu care nu am fost într-o legătură de serviciu, într-o legătură de subordonare. Ceea ce mi se pare curios este că o cercetare care înțeleg că a început în 2009, iar timp de patru ani nu am fost invitat să fac vreun act de procedură, se reia tocmai astăzi, probabil într-un context politic și mediatic … având în vedere faptul probabil că numele meu a apărut ca un posibil om care râvnește la portofoliul Apărării", a spus Dobrițoiu.
El a precizat că a făcut cerere "ca orice om, în baza legii" și a respectat condițiile pentru atribuirea locuinței. Fostul ministru a menționat că a depus cererea de cumpărare a locuinței în anul 2006, însă la momentul respectiv nu avea o funcție în minister care să influențeze alocarea locuinței.
"Am lucrat în departamentul pentru politică de apărare în domeniul relațiilor internaționale ale ministerului, deci nu aveam niciun fel de legătură cu aspectele patrimoniale ale ministerului, ele fiind în subordinea ministrului. Iar de la mine până la ministru … legăturile … nici pe orizontală, nu ne-am întâlnit, pentru că eu am gestionat și programul de relații internaționale ale ministerului, ori cei care se ocupau de patrimoniu nu-mi aduc aminte să fi avut o activitate internațională semnificativă", a afirmat Dobrițoiu.

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.