Acasă Actualitate Documentele pentru extradarea lui Bivolaru au ajuns in Suedia

Documentele pentru extradarea lui Bivolaru au ajuns in Suedia

DISTRIBUIȚI

Documentele necesare extradarii liderului MISA, Gregorian Bivolaru, au fost trimise, ieri, de catre Ministerul Justitiei din Romania institutiei similare din Suedia. In conformitate cu normele internationale in materie de extradare, autoritatile judiciare din aceasta tara urmeaza sa se pronunte asupra solicitarii formulate de partea romana.

Cererea de extradare a fost formulata de Curtea de Apel Bucuresti, in vederea executarii mandatului de arestare preventiva emis in lipsa de Judecatoria sectorului 5 Bucuresti. Conform solicitarii primite din partea autoritatilor suedeze, documentele de extradare trebuiau trimise pana la 13 mai 2005. Autoritatile judiciare suedeze urmeaza sa se pronunte asupra cererii de extradare potrivit legii suedeze si in conformitate cu prevederile Conventiei Europene de Extradare. Liderul Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut a fost dat in urmarire generala in 4 iunie 2004, iar in 21 iulie 2004 a fost dat in urmarire internationala, la cererea Biroului National Interpol. In 4 aprilie, Biroul National Interpol a fost informat de institutia similara din Stockholm ca Bivolaru Gregorian a fost retinut in orasul Malmo si arestat in vederea extradarii catre Romania.

Judecatoria sectorului 5 Bucuresti emisese, impotriva lui Bivolaru, in 31 mai 2004, mandat de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunii de raport sexual cu o minora, fapta pedepsita cu inchisoare de la 3 la 12 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.