Acasă Actualitate Doi turiști străini prinși la graniță cu droguri pentru consum propriu riscă...

Doi turiști străini prinși la graniță cu droguri pentru consum propriu riscă 10 ani de închisoare

DISTRIBUIȚI

Doi cetățeni străini, un francez și un britanic, au fost depistați de către polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Aeroport Cluj-Napoca având asupra lor diferite cantități de substanțe interzise. Aceștia au declarat că au venit în vizită în țara noastră și că substanțele sunt destinate consumului propriu.

În cursul zilei de 10.09.2021, la Punctul de Trecere al Frontierei Aeroport Cluj-Napoca s-au prezentat pentru a intra în țară, călătorind din direcțiile Londra și Paris, doi bărbați, cu vârsta de 32 respectiv 38 ani, cetățeni din Marea Britanie și Franța.

În baza analizei de risc, cei doi bărbați au fost selectați în vederea efectuării unor controale amănunțite asupra bagajelor personale.

Cu ocazia controlului polițiștii de frontieră au descoperit în bagaje, mai multe tipuri de substanțe interzise din categoria drogurilor, substanțelor psihotrope sau psihoactive: 10 comprimate și jumătate susceptibile a fi produse amfetaminice (ecstasy) și 2 plicuri transparente ce conțin prafuri albe, susceptibile a fi cocaină și amfetamină.

Din cadrul primelor cercetări a rezultat faptul că cei doi bărbați au venit în România în vizită, iar substanțele descoperite asupra lor sunt pentru consum propriu.

În cauză sunt derulate cercetări, sub coordonarea unui procuror DIICOT, pentru săvârşirea infracţiunii de „introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept”, prevăzută la art. 3, alin 1 din Legea nr. 143/2000, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun. Pedeapsa prevăzută pentru această infracțiune este de până la 10 ani de închisoare.

Substanțele în cauză au fost ridicate în vederea expertizării de către un laborator de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.